Datum: 06-07-2022 - 12:50
13
jan
'19
Ria Vink winnaar van Maestro 2019 georganiseerd door De Harpe Davids. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Ria Vink winnaar van Maestro 2019 georganiseerd door De Harpe Davids. (foto's)

Zaterdagavond 12 januari vond de grande-finale plaats van het muzikale Maestro-gebeuren, welke de Harpe Davids organiseerde ter gelegenheid van de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout/De Zilk. Op 13 oktober 2018 was de start van Maestro in een volle St. Jeroenskerk in Noordwijk met acht kandidaten: Leontine van der Klugt, Ton van den Burg, Jan Rijpstra, Joke Brouwer, Arnold Geerlings...

Els Bax, Ria Vink, en Henri de Jong. Na de eerste ronde vielen er vier deelnemers af en gingen Ria Vink, Joke Brouwer, Ton van den Burg en Henri de Jong naar de tweede ronde die plaats vond 3 november 2018 in de Duinpan van De Zilk.

Uiteindelijk mochten na rijp beraad van de deskundige jury de laatste twee overgebleven Maestro’s, Ria Vink en Ton van den Burg, de batons met elkaar kruisen tijdens de grande-finale die 12 januari gehouden werd in de Schelft in Noordwijkerhout.

Beide Maestro's Ria en Ton dirigeerden de twee muziekstukken alsof hun leven er vanaf hing en de tot de laatste plaats uitverkochte grote zaal van de Schelft genoot met volle teugen van de twee Maestro's en natuurlijk van De Harpe Davids.

In het programma was ook ruimte gemaakt voor een optreden van het Harp-leerlingenorkest (voor een aantal leerlingen was het de eerste keer) en zong Teddy van den Burg twee prachtige nummers mee met De Harpe Davids. Ard Zandbergen van Bollenstreek Omroep en (ondertussen wethouder geworden) Sjaak van den Berg deden ook nu weer vakkundig en humoristisch verslag van de avond.

Ondanks de sympathie voor beide Maestro's moest de jury, bestaande uit Carin Meijland, Herma van Piekeren en Peter van den Berg, een winnaar aanwijzen. Na een toch wel lange overlegpauze maakte als laatste prater van de jury Peter van den Berg bekend dat Ria Vink met de eer van 2019 ging strijken en zij kreeg de Maestro-award uitgereikt uit handen van Harp-voorzitter Bas van der Tang.

Een daverende ovatie was er voor de winnaar Ria Vink en de eervolle nummer twee Ton van den Burg en de andere zes deelnemers van deze plaatselijke uitvoering van Maestro. Natuurlijk was er ook een groot applaus voor de organisator Muziekvereniging De Harpe Davids en alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan dit superleuke muzikale project. Voorzitter Bas van der Tang maakte op deze avond bekend dat er een opvolger komt van deze succesvolle eerste editie van Maestro.

Aansluitend aan Maestro vond op dezelfde plek het jaarlijkse Liedjesfestival van de Noordwijkerhoutse carnavalsvereniging De Kaninefaaten plaats (daar later meer over). Een woord van dank aan dezelfde Kaninefaaten die de zaal op deze avond beschikbaar stelde voor de Maestro van De Harpe Davids.

Foto's BON.