Datum: 10-07-2020 - 04:56
12
jan
'19
Boswachter ontdekt 'geheime ondergrondse ruimte' in bosperceel Duinschooten. (update: mysterie opgelost)
Geschreven door Politieberichten

Boswachter ontdekt 'geheime ondergrondse ruimte' in bosperceel Duinschooten. (update: mysterie opgelost)

De politie werd woensdagochtend ter plaatse geroepen op de Duinschooten grens Noordwijk/Noordwijkerhout. Aldaar werd door de boswachter van Staatsbosbeheer een bijzondere vondst gedaan. Bij het onderhoud van een bosperceel door Staatsbosbeheer, ontdekte de boswachter plastic dat uit de grond stak. Nadat er wat grond was weggehaald kwam er een...

luik tevoorschijn dat toegang gaf tot een ondergrondse ruimte. Politie en Staatsbosbeheer tasten nog in het duister wie de ruimte gemaakt heeft en voor welk doel. Het gat zal dichtgestort worden zodat het geen gevaar meer kan opleveren of voor 'verkeerde' doeleinden gebruikt kan worden. 

Heeft u informatie over deze ruimte of weet u wie de ruimte gemaakt heeft? bel de politie via 0900-8844.

Update: mysterie 'geheime ondergrondse ruimte' opgelost.
Het Leidsch Dagblad kon vanochtend melden dat het mysterie van de 'geheime ondergrondse ruimte' is opgelost. Tijdens het in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap dichtgooien van de drie bij zes meter grote ondergrondse ruimte gaf een buurvrouw, die een paar honderd meter verderop woont, aan dat hier een aantal jaren arbeidsmigranten uit het voormalige Oostblok, met name Polen, illegaal gebruik maakten van de ruimte.

Volgens haar hebben zij de ruimte gegraven omdat ze in het begin nog niet legaal aan de slag konden in de Bollenstreek en dus ook geen echte woonruimte hadden. Bollenbedrijven werden streng gecontroleerd op toen nog illegale werknemers en dit was destijds een veilige schuilplaats. Omwonenden hebben toen in die jaren regelmatig daar Oost-Europese mensen daar zien rondhangen. Met het dichtgooien van het gat is dat nu zeker verleden tijd en is het mysterie net op tijd opgelost.

Foto's Politie Noordwijk.