Datum: 02-06-2023 - 20:57
07
jan
'19

Lo en Co(by) de Haas 'Zilker(s) van het jaar'. (foto's)

Voetbalvereniging en Tennisvereniging Van Nispen organiseerden op zondagmiddag 6 januari weer gezamenlijk een nieuwjaarsreceptie. Dit jaar werd hij gehouden in de kantine van Voetbalvereniging Van Nispen. Deze nieuwjaarsreceptie is niet alleen voor leden van de twee verenigingen maar voor alle Zilkers en dat zorgde voor een gezellige drukke kantine. Dit jaar hield voorzitter Tino de Groot...

van VV Van Nispen namens ook de Tennisvereniging Van Nispen de nieuwjaarstoespraak en wenste de Zilkers alle goeds voor 2019. De organisatie van de nieuwjaarsreceptie is vorig jaar een nieuwe weg ingeslagen en werd voor de eerste keer de 'Zilker van het jaar' bekend gemaakt dan was voor 2017 Hans Mesker.

Op deze middag in 2019 mocht VV Van Nispen-bestuurslid Tom van Hal de tweede 'Zilker van het jaar' van het jaar 2018 bekend maken. De zoektocht naar deze man of vrouw wordt gedaan door een commissie met personen uit de verschillende verenigingen. Zij leverden een lijstje in met namen waarvan zij vonden dat hij of zij in aanmerking zou komen voor deze mooie erkenning.

De 'Zilker van het jaar' moet voldoen aan het volgende criterium: hij of zij moet maatschappelijk zeer betrokken zijn in het leven van de Zilkers en zich op een bijzondere wijze inzetten als vrijwilliger voor de inwoners van De Zilk. Tom gaf aan dat de commissie ook dit jaar unaniem was wie er gekozen zou worden als  'Zilker van het jaar'. 

Voor het jaar 2018 werd niet één Zilker uitverkozen maar zelfs twee, het echtpaar Lo en Co(by) de Haas. Een prachtige bos bloemen en een speciaal 'Zilker(s) van het jaar' beeldje werden aan de verbaasde Lo en Co(by) overhandigd en aan het grote applaus van de aanwezigen te horen stemden iedereen volledig in mee met de benoeming van het echtpaar De Haas.

Lo en Co(by) de Haas zijn de 'Zilkers van het jaar 2018' geworden door hun maatschappelijke betrokkenheid bij verschillende evenementen in De Zilk. Door hun organisatietalent en natuurlijk ook met het doorlopende project in Gambia komt deze titel bij de juiste mensen terecht.

In De Zilk en omstreken zijn Lo en Co(by) bij heel veel mensen bekend. Hun evenementen staan altijd in het teken van samenzijn en dragen altijd heel veel bij op het sociale vlak. Lo en Co(by) staan onder meer bekend om de activiteiten:
- Heel De Zilk schildert.
- Social Sofa, het mozaïek bankje in De Zilk.
- Het kookboek van De Zilk.
- Vrijwilligersdag TV Van Nispen, die ze nog last minute (tot in de puntjes) georganiseerd hebben. 
- Eten voor Gambia BBQ.
- Sponsoring VV Van Nispen in de vorm van een meergangen diner voor 16 personen geserveerd in de kantine in combinatie met een deel van de opbrengst voor Gambia.
- 80-jarige middag in de kas bij Hans Meskers.

Foto's BON.