Datum: 13-07-2020 - 06:49
06
jan
'19
Drinkebroeders 33 jaar 'Actie voor Alpe d’Huez': succesvolle spinning-marathon met 70 deelnemers. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Drinkebroeders 33 jaar 'Actie voor Alpe d’Huez': succesvolle spinning-marathon met 70 deelnemers. (foto's)

Vele Noordwijkerhouters hebben vast wel eens mee gedaan met de carnavalsoptocht. Wellicht jaren geleden op de zogenoemde 'feestkar' of 'veilig' gemaskerd onder de paren. De Drinkebroeders doen komende carnaval voor de 33x mee met de grootste optocht boven de rivieren. In 1987 werd de 1e wagen gebouwd. Vanaf toen werd het ieder jaar mooier, groter en professioneler. Zoals Mossenest, Flintstones en Asterix & Obelix....

Vanaf 2001 zijn wij overgestapt naar een loopgroep, maar nog altijd met iets van een klein wagentje erbij. Het begrip “ik ben naar de wagenbouw” zit als het ware bij een Drinkebroeder in het bloed. Naast lol, deelt deze vriendengroep ook lief en leed.

Samen kan je veel bereiken en wij willen in dit jubileumjaar dan ook samen veel geld ophalen voor het KWF Kankerbestrijding. De Drinkebroeders gaan 6 juni totaal 33x de berg de Alpe d’Huez op. Wij doen mee met de Alpe d’HuZes.

Tijdens het Festival 1 in De Schelft werd de kick-off gegeven en waren we present op de Lichtjesavond in het centrum van het dorp. Tot aan de carnaval staat er nog veel meer op het programma. Via Facebook kunt u ons volgen.

En ook op Blik Op Noordwijkerhout wordt u op de hoogte gehouden. Ons steunen mag natuurlijk ook direct, dit kan op onze team pagina: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Drinkebroeders

Spinning-marathon in de Schelft.
Op zondag 6 januari werd er een spinning-marathon georganiseerd in samenwerking met Optisport De Schelft. Maar liefst 70 sportieve deelnemers namen deel aan de spinning-marathon en deze succesvolle activiteit bracht het mooie bedrag van € 1407,- op voor de 'Actie voor Alpe d’Huez'. Deelnemer Wil van der Meer werd na afloop nog even in het zonnetje gezet, hij had voor deze actie het meeste geld, een bedrag van € 400,-, ingezameld,

9 februari > Après Ski Party.
3x11 Drinkebroeders organiseert dit Après Ski Feest tbv Alpe d’HuZes op zaterdag 9 februari van 16.00 uur tot 20.00 uur bij Como & Co aan het Oosterduinsemeer. Het wordt een echt Après Ski feest met feest-DJ en artiesten. De kosten zijn € 35,- inclusief bier, wijn, fris, broodje braadworst en erwtensoep.

Trek je skikleding aan, samen met een windscherm van strobalen en haardvuurtjes zal je het niet koud krijgen. Bij slecht weer en regen is het feest in een feesttent, maar vanzelfsprekend hopen we op winters weer met sneeuw en ijs, hoe leuk zal dat zijn! Klik hier voor meer info.

Foto's BON. Laatste 2 foto's PR.