Datum: 26-10-2021 - 23:38
02
jan
'19
Gemeenteraad en wethouders nieuwe gemeente Noordwijk geïnstalleerd. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Gemeenteraad en wethouders nieuwe gemeente Noordwijk geïnstalleerd. (foto's)

Op woensdagmiddag 2 januari werd in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk-binnen de gemeenteraad en de wethouders van de nieuwe gemeente Noordwijk geïnstalleerd. Dit vond plaats tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering met als voorzitter de nieuwe (waarnemend) burgemeester mevrouw Hermans-Vloedbeld. De 27 gemeenteraadsleden legden daarbij hun eed af voor de nieuwe raadsperiode in de nieuwe gemeente Noordwijk....

Vervolgens kon de nieuwe gemeenteraad stemmen over de vier kandidaat-wethouders: Sjaak van den Berg (NZLokaal), Roberto ter Hark (VVD), Henri de Jong (CDA) en Dennis Salman (Lijst Salman Noordwijk). Dat verliep niet helemaal zonder slag of stoot, want de vier oppositiepartijen D66, PvdA, PUUR en GroenLinks gaven aan verbolgen te zijn over het feit dat de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie achter gesloten deuren had plaatsvonden.

"De inwoners zijn niet bevraagd en ook de oppositiepartijen zijn niet bij de gesprekken betrokken, wat tegenwoordig toch gewoon is in gemeenteland. Omdat het coalitieakkoord woensdagmorgen 2 januari pas openbaar is gemaakt, hebben wij nog geen gelegenheid gehad om dit met onze achterban te bespreken’’, gaf Jan Janson van de PvdA aan namens de oppositiepartijen.

Vertegenwoordigers van de vier partijen stemden dan ook blanco of tegen de benoeming van de wethouders, maar de coalitie heeft een meerderheid in de nieuwe gemeenteraad en dat zorgde er voor dat de wethouders uiteindelijk toch gewoon benoemd konden worden.

Sjaak van den Berg (NZLokaal) liet op woensdagochtend al weten dat de tijd helaas te kort was voor het uitvoerig raadplegen van de burgers en oppositie, maar dit zal zeker gaan plaatsvinden in de komende raadsperiode waarbij de nieuwe gemeenteraad en het college de inwoners uitgebreid wil gaan betrekken in het reilen en zeilen van de nieuwe gemeente Noordwijk.

Foto boven Willem Krol. Foto's fotogalerij BON.