01
jan
'19
Bibliotheek in De Zilk heeft nu ook boeken voor volwassenen.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek in De Zilk heeft nu ook boeken voor volwassenen.

Niet alleen kinderen zijn welkom in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging De Zilk. Vanaf nu kunnen ook senioren daar terecht voor het lenen van een mooi boek. In een nieuwe boekenkast heeft de jeugdbibliotheek in de Zilk nu ook een kleine collectie voor volwassenen. Collectiespecialist van de Bibliotheek Bollenstreek, Dorine Meijer, geeft regelmatig leestips aan bezoekers. Uit de nieuwe collectie in vestiging De Zilk tipt zij 'De schaduw van de wind' van Carlos Ruiz Zafon. "De 10-jarige Daniel...

zoon van een boekverkoper, komt in de ban van het boek ‘De schaduw van de wind’. Hij gaat op onderzoek uit naar de identiteit van de schrijver en daarbij is het net alsof zijn leven steeds meer op dat van de schrijver gaat lijken. Het verhaal speelt zich af in Barcelona, ten tijde van de Burgeroorlog en Franco. Schaduw van de wind zit vol romantiek, spanning en ontroering.

Het mooie taalgebruik, de treffende metaforen en de humor zorgen ervoor dat je blijft doorlezen. Je kunt je gemakkelijk identificeren met de hoofdfiguur, die – zoals ieder mens – zijn goede eigenschappen heeft en zijn zwakke momenten. Het boek bevat verschillende verhaallijnen, die soepel door elkaar lopen. Het is een boek om van te genieten." aldus Dorine Meijer.