Datum: 16-06-2019 - 15:30
02
jan
'19
Bollenstreekhout.nl organiseert 2e 'Midwinter Zaagmanifestatie' bij Nobelhout.
Geschreven door Bollenstreekhout.nl

Bollenstreekhout.nl organiseert 2e 'Midwinter Zaagmanifestatie' bij Nobelhout.

Op zaterdag 19 januari 2019 wordt van 10.00-16.00 uur de 2e Midwinter Zaagmanifestatie bij Nobelhout aan de Delfweg in Noordwijkerhout gehouden. Deze is bestemd voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers en ook andere belangstellenden, het evenement is gratis toegankelijk. Bollenstreekhout Coöperatie was één van de finalisten voor de Duurzaamheidsprijs 2018 Duin- en Bollenstreek. Wij verwerken dit jaar 2018 ca. 400 bomen....

ca. 800 voor volgend jaar en in 2020 en verder ca. 1200-1500 bomen per jaar (prognose 2019-2025). Bollenstreekhout Coöperatie is een Regionale Coöperatie zonder winstoogmerk. En werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en professionals, wij benutten onze leerlingen werkplaats (De Houterij) met leerlingen uit de regio en met vrijwilligers. Wij gebruiken de stammen van lokaal geoogste bomen als “circulaire” grondstof. 

Op onze Groene Zagerij/Drogerij, die gevoed wordt met zonne-energie. Wij transformeren de regionaal geoogste  stammen  (beuk, eik, populier, els, metasequoia of noot) en zagen deze naar plaathout voor tafels of verwerken het verder voor andere houtproducten. Onze producten zijn bestemd  voor: bedrijven, instellingen, maar juist voor huishoudelijke toepassing, huis- en tuin.

Wij maken producten zoals  zwevende wandplanken, balies, tuinstoelen, design tafels, snijplanken, serveerplanken, bijenhotels, vogelhuisje, tuinstoelen, boomschijven, banken, parkbanken, compostkasten, planten- of bloembakken, etc. De soms flink uitvallende restproducten zijn bestemd voor afnemers in de houtnijverheid- en compostindustrie, of houtsnippers voor de tuin. 

Wij ontvangen de boomstammen uit o.a. Katwijk/Rijnsburg, Noordwijk, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Oegstgeest, Warmond, Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, De Zilk, Vogelenzang, Bennebroek, Lisserbroek en enkele buitengebieden zoals  Keukenhof, Warmonderbos, Sancta Maria, Woestduin, of afkomstig van langs de spoorlijnen en provinciale wegen, ontwikkelingsgebieden.

Voorlopig programma:

10.00 uur Inloop, doorlopend tijd voor koffie, warme Chocolade, Glühwein, of broodje/snack
10.30 uur Introductie door ……..….….info volgt nog.
11.00 uur Over de Bollenstreekhout Coöperatie (Powerpoint)
11.15 uur Muzikale omlijsting (Jazz, Blues en Country) Over de dag ca. 4 sessies van ca. 15 minuten.
13.00 uur Gebruik, Waarde en Nut van lokaal geoogst hout (PP)

10.30 uur - 16.00 uur
Doorlopende activiteiten die elkaar afwisselen
Boomstam zagen
Hout Carven, 3 kunstenaars
Houtdraai snijwerk, 2 kunstenaars
Houtnijverheid stands
Kunst (objecten en schilderijen), kunstenaars
Stands van Hoveniers
Showruimte met producten, prijsinformatie en bestellingen

16.00 uur Afsluiting
16.30 uur Showroom gesloten