Datum: 28-05-2020 - 23:43
27
dec
'18
Vrijdag 28 december start verkoopdagen vuurwerk in Noordwijkerhout. (info)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Vrijdag 28 december start verkoopdagen vuurwerk in Noordwijkerhout. (info)

We willen u, zo op het eind van het jaar, melden dat vanaf vrijdag 28 december de winkelverkoop van het vuurwerk start in Noordwijkerhout. U kunt uw vuurwerk al eerder online of in de winkels van de vuurwerkspecialisten in Noordwijkerhout Jan van Dam Vuurwerktotaal of Van Nes Weco Vuurwerk bekijken en gelijk bestellen. De verkoopdagen van de losse verkoop in de winkel zijn 28, 29, 31 december. Let op! Op zondag 30 december mag er geen vuurwerk verkocht...

worden (wel kijken en bestellen) in verband met de zondagssluiting die geldt voor heel Nederland.

Hieronder de afhaal- en openingstijden van de twee vuurwerkspecialisten in Noordwijkerhout:

Jan van Dam Vuurwerktotaal > Havenstraat 22: 
Vrijdag 28 december: 8.00 uur tot 21.00 uur 
Zaterdag 29 december: 8.00 uur tot 18.00 uur 
Zondag 30 december: 14.00 uur tot 17.00 uur (alleen advies/bestellen - geen verkoop)
Maandag 31 december: 8.00 uur tot 17.00 uur


Van Nes Installatiebedrijf Weco Vuurwerk >  Smelterij 37 op Gravendam:
Vrijdag 28 december: 9.00 uur tot 21.00 uur 
Zaterdag 29 december: 9.00 uur tot 21.00 uur 
Zondag 30 december: 12.00 uur tot 16.00 uur (alleen advies/bestellen - geen verkoop)
Maandag 31 december: 9.00 uur tot 17.00 uur

Gemeentebericht Noordwijkerhout Vuurwerk: 

Oud en nieuw
Een gezellige jaarwisseling maken we met elkaar. Om alles gemoedelijk te laten verlopen nemen we een aantal maatregelen en gelden er (landelijke) regels. Ook doen we een beroep op u.

Vuurwerk kopen
De officiële vuurwerkverkoopdagen zijn dit jaar op 28, 29 en 31 december. Vuurwerk mag alleen verkocht worden door handelaren die een vergunning hebben.

Vuurwerk afsteken
Het afsteken van vuurwerk is toegestaan van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Zorg ervoor dat u het vuurwerk veilig afsteekt en draag beschermingsmiddelen zoals een vuurwerkbril. De minimumleeftijd voor het afsteken van vuurwerk is 12 jaar. Sommige soorten vuurwerk mogen afgestoken worden vanaf 16 of 18 jaar.

Vreugdevuren
Het ontsteken van vreugdevuren is in de gemeente niet toegestaan. Indien nodig treedt de politie hiertegen op.

Ruim uw vuurwerk direct op
Tijdens de jaarwisseling komt er veel vuil op straat. Het is belangrijk dit snel weer op te ruimen. Zo worden kinderen niet in de verleiding gebracht om bruikbaar vuurwerk te zoeken en voorkomt u zwerfvuil. Laat ook voorafgaand aan de jaarwisseling geen spullen, kerstbomen of (bouw)afval op straat of in uw tuin liggen.

Afvalbakken
Openbare afvalbakken worden voor de jaarwisseling afgesloten of tijdelijk verwijderd. Dit gebeurt op zaterdag 29 en zondag 30 december. Woensdag 2 januari 2019 zijn alle afvalbakken weer beschikbaar.

Ondergrondse containers
Alle ondergrondse containers worden afgesloten. Dit gebeurt op zaterdag 29 en zondag 30 december. Op woensdag 2 januari 2019 worden de containers weer geopend. Wij verzoeken u om niets naast de containers te plaatsen.

Houdt u een oogje in het zeil?
De schade door vuurwerk en vernielingen tijdens de jaarwisseling is groot. We proberen dit tegen te gaan door handhaving, preventie en communicatie. Toch kan het schadebedrag flink oplopen. We kunnen uw hulp daarom goed gebruiken. Ziet u vernielingen gebeuren? Probeer de dader(s) aan te spreken of bel bij acuut gevaar 112. De politie kan de dader(s) dan op heterdaad aanhouden. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Als het niet mogelijk is om direct actie te ondernemen, dan helpt uw informatie bij nader onderzoek. Bijvoorbeeld om de kosten van de schade op de dader(s) te verhalen of om de aanpak van vandalisme te verbeteren. Melden heeft altijd zin!

Hulpdienst nodig? Bel alleen als het echt moet
De jaarwisseling is voor de hulpdiensten (helaas) het drukste moment van het jaar. Er is een maximaal aantal hulpverleners actief maar toch zijn de hulpdiensten ieder jaar overbelast. Het is daardoor niet mogelijk om altijd binnen de gestelde aanrijtijden aanwezig te zijn. Steek uw vuurwerk veilig af. Denk aan uw eigen veiligheid en aan die van de omstanders. Blus kleine brandjes zelf en bel 112 alleen als het echt nodig is.

Optreden tegen illegaal vuurwerk
De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk en tegen mensen die vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken. Vermoed u dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, wordt verhandeld of vervoerd? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

De redactie van BON wenst u een prettige en veilige jaarwisseling, ook in 2019 houden wij voor u de Blik Op Noordwijkerhout en De Zilk gericht.