Datum: 21-09-2020 - 17:51
26
dec
'18
Beleef de wereld van… Kinderboeken komen tot leven in de Bibliotheek Bollenstreek.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Beleef de wereld van… Kinderboeken komen tot leven in de Bibliotheek Bollenstreek.

In de Bibliotheek Bollenstreek begint het nieuwe jaar met Iedereen (VOOR)lezen. Jonge bezoekers van de bibliotheek stappen zo in de wereld van hun favoriete kinderboek. Zij beleven de wereld van Kikker, ontdekken een huis voor Harry, kruipen door het bos met Gonnie, verkennen het oerwoud van Panama en bouwen met vormen in alle kleuren. In elke vestiging van de Bibliotheek Bollenstreek staat een andere wereld om in te spelen en om in te ontdekken hoe leuk verhalen zijn. De werelden zijn te bezoeken van 28 december tot en met 31 januari....

En tijdens de Nationale Voorleesdagen, eind januari, speelt in iedere vestiging een voorstelling die past bij de wereld die daar te beleven is. Kaarten voor de voorstellingen kosten € 2,50 per kind en zijn te bestellen via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de bibliotheek. Het bezoeken van de werelden in de bibliotheken is gratis.

Beleef de wereld van…
‘O, wat mooi is Panama!’ naar het boek van Janosch is te bezoeken in de bibliotheek in Lisse. Op 1 februari om 15:00 uur speelt daar de voorstelling Panama.

In de bibliotheek in Noordwijk beleven kinderen de wereld van ‘Een huis voor Harry’. Dit prentenboek van Leo Timmers is hét bekroonde prentenboek van de Nationale Voorleesdagen 2019. Op 25 januari om 15:30 uur speelt in deze bibliotheek de voorstelling over kater Harry.

In de bibliotheek in Noordwijkerhout kunnen kinderen spelen in de wereld van Kikker en zijn vriendjes, bekend van de boeken van Max Velthuijs. De voorstelling ‘Kikker & zijn vriendjes’ speelt daar op 23 januari om 15:00 uur.

In de bibliotheek in Oegstgeest beleven kinderen de wereld van vormen en kleuren naar het boek 'Een boek' van Hervé Tullet. En op 31 januari om 13:00 uur speelt daar de voorstelling ‘Pim Pam Paars’.

En de bibliotheek in Sassenheim is het decor voor een kabouterbos waarin kinderen samen met Gonnie en Gijsje, bekend van de boeken van Olivier Dunrea, kunnen ontdekken. Op 29 januari om 10:00 uur is daar een muzikale voorstelling te bezoeken over deze twee gansjes.

Iedereen (VOOR)lezen in de Bibliotheek Bollenstreek
Liefde voor boeken en interesse in lezen ontstaan vanzelf als jonge kinderen veel worden voorgelezen. Voorlezen en zelf lezen heeft veel voordelen: het bevordert de taalvaardigheid, stimuleert de fantasie en vergroot de kennis. En het is ook vooral leuk! Kinderen die thuis worden voorgelezen komen makkelijker mee op school, ze horen meer nieuwe woorden en kunnen zich makkelijker concentreren. Iedereen is daarom welkom in de bibliotheek om te ontdekken hoe leuk verhalen zijn.

Foto PR.