Datum: 30-06-2022 - 05:59
24
dec
'18
Fijne en sfeervolle Zonnebloem kerstviering. (foto´s)
Geschreven door Zonnebloem Noordwijkerhout

Fijne en sfeervolle Zonnebloem kerstviering. (foto´s)

Afgelopen zaterdag, 22 december waren vrijwilligers van de Zonnebloem Noordwijkerhout al vroeg in de ochtend actief in het Victorhuis aan de Sporkenhout. Alles werd in gereedheid gebracht voor de kerstviering deze dag. Zaal in fraaie kerstsfeer brengen, broodjes smeren, gebakjes op schoteltjes zetten en ga zo maar door. Allemaal bezig vóór de komst van de Zonnebloemgasten uit. Rond de klok van half tien kwamen de gasten, veelal aan de arm van een Zonnebloem vrijwilliger het Victorhuis binnen, waar zij werden onthaald....

in een warme en fijn kerstambiance. Een gezellig plekje aan een van de vele tafels werd gevonden en was daar het gezellig samenzijn onder het genot van een heerlijk kopje koffie met een overheerlijk kerstgebakje. Deze kerstviering begon zoals gewoonlijk met een oecumenische dienst, met deze ochtend Pastoor A. Goumans en Dominee E. Mandemaker als voorgangers. 

Maar alvorens deze dienst te beginnen, zochten beiden eerst uitgebreid contact met alle aanwezigen in het Victorhuis. Hier genoten de gasten zichtbaar van. Voor velen was het ook de eerste kennismaking met de nieuwe dominee in Noordwijkerhout.

Rond de klok van elf uur nam de kerstviering dan toch aanvang en werd men stil, om met elkaar met volle teugen te genieten van dit mooie samenzijn. Prachtige en warme woorden. In het ontsteken van 4 kaarslichtjes op de Adventskrans werden de aanwezigen langzaam maar zeker vanuit de Advent naar Kerstmis gebracht. Samen zingen, samen luisteren en vooral samenzijn in een fijne en sfeervolle kerstsfeer.

Daarna was het tijd voor een borrel die voorafging aan de lunch waar in grote gezelligheid met elkaar, van werd genoten. Wat smaakt het toch ineens goed als men samen aan tafel zit en al babbelend en lachend een broodje weg mag eten. 

En nog was het dagprogramma niet klaar, want het koor The Tulipsingers uit Lisse stond klaar om hun gezang ten gehore te brengen. Een gezellig en swingend koor van dames die zichtbaar plezier hebben in het zingen van de veelal Engelstalige kerstliederen.

Maar ook waren er enkele Nederlandstalige liederen in het programma opgenomen, waarbij vol overgave werd meegezongen, zodat door Tulpen en Zonnebloemen gezamenlijk, een groot en enthousiast koor werd gevormd in het Victorhuis. Een fijne plek om deze dag te hebben mogen vertoeven met elkaar.

Iedereen nam afscheid met een lach op het gezicht, op naar een verder hopelijk voor iedereen vrolijk en mooi Kerstmis! De Zonnebloem Noordwijkerhout wenst dit een ieder van harte toe en dankt iedereen die op welke wijze dan ook een aandeel heeft geleverd in dit kunnen vieren van Kerst voor gasten van de Zonnebloem in het Victorhuis.

Foto´s Zonnebloem Noordwijkerhout.