Datum: 06-06-2020 - 06:50
18
dec
'18
Brandweer neemt met een flinke schoorsteenbrand afscheid van hun burgemeester Goedhart. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Brandweer neemt met een flinke schoorsteenbrand afscheid van hun burgemeester Goedhart. (foto's)

Zoals een ieder wel bekend is heeft de burgemeester in een gemeente het gezag bij brand en ongevallen voor zover de brandweer daarbij een taak heeft. Hij is daarbij bevoegd om noodbevelen te geven. De burgemeester heeft het opperbevel over alle hulpverleners die bij de ramp betrokken zijn. Omdat burgemeester Goedhart per 1 januari 2019 afscheid neemt wilde de brandweer van Noordwijkerhout graag  op passende wijze afscheid nemen van hun jarenlange 'opperbevelhebber'....

burgemeester Gerrit Goedhart.

De burgemeester werd op maandagavond, de gebruikelijke oefenavond van de brandweer, tot zijn grote verrassing van huis gehaald voor een heuse brandmelding. Op het gemeentehuis was er een melding van een schoorsteenbrand en met een uitbreiding van een buitenbrand.....

Aangekleed in een brandweer-outfit ging de burgemeester met de ladderwagen naar grote hoogte en werden de schoorsteenbrand en de buitenbrand beneden voor het gemeentehuis op vakkundige wijze door hem geblust.

Na het blussen werd er terug in de kazerne aan de Herenweg een woordje gesproken door de groepschef van de Brandweer Noordwijkerhout Peter van de Burg.

Peter sprak daarbij namens het Noordwijkerhoutse brandweerkorps zijn waardering uit over de zeer goede samenwerking in de afgelopen jaren met hun opperbevelhebber burgemeester Goedhart.

De burgemeester kreeg als dank hiervoor een mooie bos bloemen en een collage van foto's met het korps als aandenken uitgereikt.

Foto's Theo Bader en Danique Vogels.