Datum: 27-01-2022 - 12:33

19
dec
'18
Kerstochtend met het Gemengd Koor Sancta Maria en Leids Kamerorkest in de St. Jozefkerk.
Geschreven door Gemengd Koor Sancta Maria

Kerstochtend met het Gemengd Koor Sancta Maria en Leids Kamerorkest in de St. Jozefkerk.

Op 2 september dit jaar vierde het Gemengd Koor Sancta Maria al haar 50-jarig bestaan, met de komende kerst in zicht zingt het koor m.m.v. het Leids Kamerorkest en o.l.v. dirigent René Nieuwint alweer voor de 10e keer in de eucharistieviering met als voorganger pastoor André Goumans. Het was zijn inschatting...

dat het repertoire van het GKSM een prima aanvulling zou zijn op die van de overige koren die in de St. Jozefkerk zingen.

Op 25 december om 9.45 uur wordt vooraf de cantate “Uns ist ein Kind geboren” van Johann Kuhnau gezongen. Deze cantate 145 werd heel lang toegeschreven aan J.S. Bach, maar kwam begin jaren 70 van de vorige eeuw definitief ‘op naam van Kuhnau te staan. 

Verder zingen en spelen koor en orkest in de H. Mis die om 10.00 uur begint nog delen uit het Magnificat van A. Vivaldi, het L’Adieu des Bergers van H. Berlioz en de Cantique de Jean Racine van CH. Fauré. Solisten zijn mw. Kitty Jansen, sopraan, mw. Isabella v.d. Brugge-Otto, alt, dhr. Sjaak v.d. Berg, tenor en dhr. Cor Beugelsdijk, bariton.

Dat de religieuze/inhoudelijke kant van de viering bij pastoor Goumans in uitstekende handen behoeft nauwelijks toelichting.

Foto PR.