Datum: 28-01-2020 - 15:26
  
12
dec
'18
145 brieven en 64 kaarten bij de schrijfmarathon Amnesty´s Write for rights. (foto's)
Geschreven door Amnesty Noordwijkerhout

145 brieven en 64 kaarten bij de schrijfmarathon Amnesty´s Write for rights. (foto's)

Op 10 december, de internationale dag van de rechten van de mens, werd o.a. in Noordwijkerhout voor de tweede keer een schrijfmarathon georganiseerd. Overal ter wereld zijn er op deze dag 'Write for rights' brieven en kaarten geschreven aan mensen die gevangen zitten omdat zij opkwamen voor mensenrechten. Ook worden er brieven geschreven aan regeringsleiders en autoriteiten van landen, waar deze mensen, vaak zonder eerlijk proces gevangen zitten...

Het schrijven van brieven aan autoriteiten is nog steeds een effectieve manier van actievoeren. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hun gericht zijn, zullen zij schendingen van de mensenrechten eerder bestrijden. De handgeschreven brief, de persoonlijke verontwaardiging, werkt nog steeds.

Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de kaarten aan activisten die onder druk staan, zijn heel belangrijk, het geeft ze kracht om vol te houden.

De schrijfmarathon vond plaats in de Witte Kerk waarbij burgemeester Goedhart de opening verrichtte in het bijzin van dominee Esmeralda Mandemaker-Dieleman Gitarist Hans Elzinga verzorgde de muzikale omlijsting. 

Naast de schrijfactie in de Witte Kerk werden er die dag ook 'Write for rights' kaarten en brieven geschreven door leerlingen van Teylingen College Leeuwenhorst (zie laatste 2 foto's) en in totaal zorgde dat voor 145 brieven en 64 kaarten.

Foto's Danique Vogels en laatste 2 PR.