Datum: 12-07-2020 - 11:31
10
dec
'18
Marie José Fles ziet af van positie in de gemeenteraad Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Marie José Fles ziet af van positie in de gemeenteraad Noordwijk.

Marie José Fles, lijsttrekker van GroenLinks Noordwijk en momenteel wethouder bij de gemeente Noordwijk, ziet af van haar positie in de nieuwe gemeenteraad. Dat heeft zij de burgemeester en de leden van de gemeenteraad laten weten in een brief, nu zicht is op een nieuwe samenstelling van het college van Noordwijk. “Mijn kracht zit in het besturen van dit mooie dorp samen met vele anderen. Ik had mij dan ook graag opnieuw als wethouder ingezet...

om zo mijn werk van de afgelopen jaren op duurzaamheid, cultuur, zorg en natuur verder te kunnen zetten”, aldus Fles. “Maar, zoals het vaker gaat in de politiek, hebben de bewoners anders gekozen, en zal het college een nieuwe samenstelling krijgen. Ik wens de nieuwe wethouders en de raad een goede start bij de totstandkoming van de nieuwe gemeente Noordwijk.”

Marie José Fles heeft 12 jaar in de gemeenteraad gezeten. Van 1994-1998 was zij lid van de gemeenteraad namens GroenLinks. Daarna was zij gemeenteraadslid namens de Progressieve Combinatie (PvdA-GroenLinks-D66) van 1998-2002 en van 2006-2010.

In mei 2014 werd zij, tot haar grote blijdschap, unaniem tot wethouder gekozen door de gemeenteraad. Zij zat in het college van B&W namens de PvdA-GroenLinks fractie. Vanaf 1989 is zij ruim een decennium lang voorzitter geweest van de Emancipatiecommissie, een adviesraad voor het college van Noordwijk.

“Wij danken Marie José voor haar jarenlange inspanning voor de gemeenteraad en het college. Dankzij haar inzet is flinke vooruitgang geboekt op veel maatschappelijke onderwerpen; op het gebied van zorg, zoals het opzetten van het jeugd en gezinsteam, sociale wijkteam, dementiespreekuur, huisvesting voor statushouders, professionalisering van het welzijnsbeleid, elektrische laadpalen enz.

Daarnaast heeft ze ook het cultuurbeleid verder ontwikkeld d.m.v. het opzetten van het cultuurnetwerk en aanwijzing van gemeentelijke monumenten”. Aldus Ton Hoffmans a.i. voorzitter GroenLinks Noordwijk. GroenLinks Noordwijk is trots op datgene wat zij heeft bereikt in de 4,5 jaar en we zijn blij dat ze zich voor de idealen van GroenLinks zal blijven inzetten.

19 december zal Marie José Fles samen met de burgemeester en haar collega wethouders afscheid nemen van de vele Noordwijkers, ondernemers en organisaties waarmee zij hebben samengewerkt.

Louis Koppel en Siemen van Berkum, de nummer 2 en 3 van de kandidatenlijst, zullen namens GroenLinks zitting gaan nemen in de nieuwe gemeenteraad. Marie José Fles zal begin 2019 terugkeren naar haar oude werkgever, de provincie Zuid-Holland.

Foto Sandra Aartman.