Datum: 25-10-2021 - 05:50
12
dec
'18
Maestro dubbelfeest: Harp meets Kaninefaaten.
Geschreven door Organisatie Maestro

Maestro dubbelfeest: Harp meets Kaninefaaten.

Op 12 januari a.s. is de Grande Finale van het Maestro-gebeuren dat de Harpe Davids heeft georganiseerd ter gelegenheid van de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. De laatste twee overgebleven Maestro’s, Ria Vink en Ton van den Burg, zullen die avond de batons met elkaar kruisen. Die uitkomst van de halve finale zorgde evenwel voor een probleem. Beiden hebben hun wortels in de Kaninefaaten. En laat nou net op diezelfde datum het jaarlijkse Liedfestival van carnavalsvereniging De Kaninefaaten worden…

gehouden. De oplossing was gauw geregeld: beide muzikale festiviteiten op één plek direct achter elkaar. Een unieke oplossing, die getuigt van het oecumenische karakter van Noordwijk en Noordwijkerhout. De (vanouds protestantse) Harp en de (van oorsprong katholieke) carnavalsvereniging slaan de handen in elkaar. Vandaar dat de Maestro-finale nu verhuist naar De Schelft.

Het concept blijft hetzelfde. De jury ook: Carin Meijland, Herma van Piekeren en Peter van den Berg blijven onverminderd kritisch in hun oordeel. Alleen de tijd verandert: Maestro begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.30 u. Rond kwart over 10 begint dan daarna het Liedjesfestival.

In de tussentijd is er gelegenheid de winnaars van de eerste en de tweede prijs (er zijn geen verliezers namelijk) te feliciteren en met hen het glas te heffen. Daarmee is de toon gezet, en gaat de muzikale feestavond gewoon verder. Noteer de datum en houdt heel de avond vrij!

Vanaf 17 december kunnen de kaarten voor deze finale (gratis worden afgehaald bij Bakkerij Pompe (De Zilk), Music All Inn (Noordwijk), Boekhandel Van der Meer (Noordwijk), VVV (Noordwijkerhout) en Boekhandel Wagenaar (Noordwijkerhout)

Foto PR.