Datum: 10-08-2020 - 10:30
30
nov
'18
Amnesty´s Write for rights. Doe mee met schrijfmarathon in de Witte Kerk.
Geschreven door Amnesty Noordwijkerhout

Amnesty´s Write for rights. Doe mee met schrijfmarathon in de Witte Kerk.

Op 10 december, de internationale dag van de rechten van de mens, wordt in Noordwijkerhout voor de tweede keer een schrijfmarathon georganiseerd. Overal ter wereld worden er op deze dag 'Write for rights' brieven en kaarten geschreven aan mensen die gevangen zitten omdat zij opkwamen voor mensenrechten. Ook worden er brieven geschreven aan regeringsleiders en autoriteiten van landen, waar deze mensen, vaak zonder eerlijk proces gevangen zitten...

Het schrijven van brieven aan autoriteiten is nog steeds een effectieve manier van actievoeren. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hun gericht zijn, zullen zij schendingen van de mensenrechten eerder bestrijden. De handgeschreven brief, de persoonlijke verontwaardiging, werkt nog steeds.

Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de kaarten aan activisten die onder druk staan, zijn heel belangrijk, het geeft ze kracht om vol te houden.

De schrijfmarathon vindt plaats op maandag 10 december, van 16.00 uur tot 20.00 uur in de Witte Kerk. Om 16.00 uur zal burgemeester G. Goedhart de opening verrichten. Gitarist Hans Elzinga verzorgt de muzikale omlijsting. Er is voor de schrijvers een hapje en drankje.

Naast de schrijfactie in de Witte Kerk worden er die dag ook 'Write for rights' kaarten en brieven geschreven door leerlingen van Teylingen College Leeuwenhorst.