Datum: 17-10-2021 - 21:51
28
nov
'18
Judo Team Bollenstreek pakt wederom belangrijke prijzen. (foto's)
Geschreven door Judovereniging Noordwijkerhout

Judo Team Bollenstreek pakt wederom belangrijke prijzen. (foto's)

Afgelopen weekend was er het Open Internationaal Judotoernooi in Den Helder. Zowel de B-selectie als de gehele A-selectie moest aantreden op de wedstrijdmat. Op de Zaterdag was de gehele B-selectie aanwezig en de jongens -18 uit de A-selectie. Op zondag moest de rest van A-selectie aantreden. De judoka’s uit de B hadden er zin in. ‘De afgelopen weken zijn we de werptechniek gaan perfectioneren. Een worp wordt niet...

alleen ingezet met armen of benen, maar is een aaneenschakeling van bewegingen die pas stoppen als de tegenstander op de grond ligt. Daarnaast wordt er gewoon snoeihard getraind en zie ik het toernooi met vertrouwen tegemoet’ aldus Ruben Zweistra trainer/coach van de B-selectie vooraf aan het toernooi.

Al vanaf het eerste moment namen de judoka’s de leiding in het gevecht. Er werd hard gestreden en schitterende ippons gescoord. ‘Ik heb vandaag enorm genoten. Geweldig om te zien dat de tips en trucs werken en dat de jongens en meiden dit oppakken. Natuurlijk loopt niet alles zoals ik het wil, maar dat gaan we de komende weken verbeteren’. 

Bij de A-selectie ging het weekend wat minder voortvarend. De judoka’s oogden wat vermoeid en kwamen moeilijk door pakkingen heen. ‘De afgelopen weken zijn we hard aan het trainen, meerdere trainingen op één dag en bijna elk weekend een wedstrijd. Het lichaam krijgt zo weinig tijd voor herstel en dit zorgt voor vermoeidheid’. Aldus hoofdtrainer Johan Zagers.

Uiteraard was het niveau van de judoka’s hoog en werden er wedstrijden gewonnen, maar een medaille regen bleef uit. Johan Zagers: ‘Al lijkt het alsof we een off-day hebben zie ik een hele hoop positieve dingen gebeuren. Toepassen van wat je hebt geleerd is heel erg lastig en vergt lef en zelfvertrouwen. Dat hebben de jongens en meiden laten zien van de A-selectie.

Wel ben ik geschrokken van de vermoeidheid bij sommigen, die hebben dan ook direct uit voorzorg een verplichte rustweek gekregen. We zullen de techniek-, en krachttrainingen nog beter moeten afstemmen op het voedingsschema want over 2 weken dient alweer het tweede meetmoment aan’.

De volgende judoka’s haalden een medaille:
Een bronzen medaille voor: Bas Duivenvoorde, Ruben Naud Fernandez, Kick Janssen, Maik van den Haak, Madelief Post en Olivier Steemers.
Een zilveren medaille voor: Tim van Steijn
En Goud was er voor Timo Vrisekoop en Keesje Warmerdam

Sportschool Kaizen eigenaar Johan Zagers behaald 3de plek op internationaal judo toernooi!

Zondag 25 november was er in Den Helder het Internationaal Open Helderse. Judoka’s uit Engeland, België, Frankrijk en Denemarken waren afgekomen op dit toernooi. Bij de heren +18 jaar onder 81 kilogram deed Sportschool Kaizen eigenaar en judoleraar Johan Zagers mee.

Helaas door wat afmeldingen kwamen de mannen veteranen (30 jaar en ouder) in de poule bij de senioren (leeftijd 24 tot 30 jaar). ‘Echt blij was ik daar niet mee, omdat die gasten trainen bij het nationaal trainingscentrum in Papendal. Daar kom ik met mijn training ruimschoots tekort aan’.

De eerste wedstrijd mocht Zagers aantreden tegen Bosswell uit Engeland. Een bekende voor Zagers die vorig jaar al eens eerder tegen hem stond en dit toen wist te beslissen met wazari. Bosswell begon met een sterke pakking waarop zagers geen antwoord had.

Na een dikke minuut zag Zagers zijn kans schoon en wist een lage schouderworp in te zetten. Ippon! De tweede wedstrijd ging wat makkelijker, Zagers wist dit al vroeg te beslissen met een houdgreep. De derde Partij moest Zagers aantreden tegen Sorensen uit Denemarken. Op zijn pakking had Zagers geen antwoord en werd dan ook vrij makkelijk door hem verloren op een sterke houdgreep van de Deen.

In de kwartfinales stond Zagers tegen de latere kampioen. Na een korte en fel pakkingsgevecht werd Zagers verrast en werd eroverheen gezet met een mooie beenworp. ‘Ondanks de laatste partij, die ik onnodig heb verloren, kijk ik met een tevreden blik terug naar deze dag’, aldus Zagers.

Foto's PR.