Datum: 26-10-2021 - 22:23
27
nov
'18
Met voorkeurstemmen gekozen Jan de Ridder (CDA) geeft raadszetel terug.
Geschreven door Jan de Ridder CDA

Met voorkeurstemmen gekozen Jan de Ridder (CDA) geeft raadszetel terug.

Allereerst wil ik iedereen bedanken die op het CDA gestemd heeft. Ook dank ik iedereen die aan mij zijn voorkeurstem heeft gegeven (als nr. 11 op de lijst > in totaal 278). Dit heeft mij diep geraakt. Het heeft mij ook een grote verantwoordelijkheid gegeven. Daardoor is de keuze wel of niet toetreden tot de Gemeenteraad niet makkelijk. De stap om niet in de Gemeenteraad te gaan heb ik niet lichtzinnig genomen. De volgende redenen liggen hieraan ten grondslag...

Ik heb op 28 april 2016 een fantastisch afscheid gekregen als CDA raadslid en fractievoorzitter. Ook ben ik benoemd door de Gemeenteraad tot Ereburger van Noordwijk. Door mijn voorkeurstemmen komen er nu voor het CDA vijf mannen in de Gemeenteraad en is Nathalie Barnhoorn gepasseerd. Ik geef dan ook in vol vertrouwen mijn raadszetel terug aan Nathalie. 

Ik ben benoemd in het CDA onderhandelingsteam en ga mij, met mijn ervaring inzetten om tot een evenwichtige en goede coalitie te komen. Tevens ga ik mijn ervaring inzetten om binnen de CDA-fractie maar ook voor Noordwijk, die dingen te doen die nodig zijn. Nogmaals dank voor het vertrouwen en ik blijf mij inzetten voor het behoud van Bronsgeest!

Jan de Ridder CDA

Foto PR.