Datum: 05-08-2020 - 15:26
25
nov
'18
Fusie-Festival 1 weekend: de zaterdagavond. (foto's)
Geschreven door Organisatie Festival 1

Fusie-Festival 1 weekend: de zaterdagavond. (foto's)

Het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 november staat de Schelft in Noordwijkerhout in het teken van FESTIVAL 1! Hiervoor is de Schelft omgetoverd tot een waar festivalterrein. Het festival staat dit weekend in het teken van het verenigingsleven van de nieuwe gemeente groot Noordwijk. Diverse verenigingen en stichtingen uit Noordwijk, de Zilk en Noordwijkerhout verzorgen tijdens dit weekend optredens. Al bij ontvangst staan er op het terrein voor de Schelft...

verschillende food-trucks waar men zich te goed kan doen aan een lekker hapje. Binnen in de Schelft kan men zich wanen op een waar festivalterrein met verschillende tenten. Op het hoofdpodium zijn doorlopend verschillende, geweldige optredens te zien. In de omringende tenten die tevens in de Schelft te vinden zijn, kan men genieten van de Silent Disco en van kleinere optredens of workshops.

Gedurende het hele weekend bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het alom bekende ‘paalzitten’. In de Schelft zijn vier palen neergezet, waar bij toerbeurt op gezeten kan worden voor een uur. Hoog boven het publiek, om de zaal goed te kunnen overzien. Verschillende BN-ers en niet BN-ers zijn u al voorgegaan, zie foto's.

De zaterdagmiddag was als eerste van het Festival-weekend gereserveerd voor de senioren en de rond 350 bezoekers konden in de grote zaal genieten van een feestelijk en gevarieerd programma. Klik hier voor het (foto)verslag.

Op zaterdagavond werd de presentatie verzorgd worden door Femke Nell en Teddy van der Burg. Ook op deze avond kon het opgekomen publiek genieten van spetterende optredens van verenigingen van de 4 deelgemeenten. Als eerste stond het koor Just for Fun op het podium, gevolgd door het Proms-optreden van de Jeanne d’Arc. Op het andere podium was er een aan één stuk theater van Theaterhuis Noordwijk.

De andere optredens op deze avond waren die van operette-gezelschap Mozaïek uit Noordwijk, werd er een dansles verzorgd door Marja de Geus van Dansschool Megaplaza Starlight, Barry Olivier met een spetterende goochelshow, Lukas met de Deusx-band, Deusx (Passie van Noordwijkerhout) en werd de zaterdagavond afgesloten met twee 'uit je dak' optredens van de coverbands Nightlife en Explosions.

Later volgt er nog een (foto)verslag van de zondagmiddag (klik hier voor het programma die om 13.00 uur start) van het Festival 1 weekend hier op BON.

Klik hier voor een filmpje met een optreden van Bart Weijers, Martijn Barnhoorn, St. Jeanne d'Arc.

Foto's zaterdagavond BON. (later nog meer foto's)