Datum: 03-07-2020 - 19:06
24
nov
'18
VVSB verspeelt overwinning in absolute slotfase. (uitslagen+stand)
Geschreven door Stefan van den Burg

VVSB verspeelt overwinning in absolute slotfase. (uitslagen+stand)

Nadat VVSB vorige week de eerste overwinning van het seizoen pakte, leek het er tegen GVVV lange tijd op dat daar een zeer mooi vervolg aan zou worden gegeven. Echter bleek aan het eind van de wedstrijd dat VVSB daar bedrogen uit was gekomen. Lulinho Martins leek lange tijd het goudhaantje van VVSB te zijn met 2 doelpunten, maar GVVV greep in de slotfase de overwinning naar haar hand door doelpunten van Bart Hulsbos en Jeremy de Graaf....

 

Al na 64 seconden was het raak. Een bal van Sven Verlaan door het midden van het veld werd onderschept door Jeremy de Graaf. De topschutter van GVVV stuurde Sherwin Grot alleen af op doelman Ruben Valk die geen kans had op de inzet van de aanvaller van de blauwen.

VVSB herpakte zichzelf zeer sterk en creëerde al snel gevaar via de rechterkant met Lulinho Martins en Richelo Fecunda. Het was dan ook niet vreemd dat Martins nog binnen een kwartier voor de gelijkmaker zorgde. De rappe aanvaller van VVSB werd in de diepte gestuurd door Danny Bakker, waarna Martins het zelf afmaakte door de bal onder doelman Johan Jansen te schieten.

Niet veel later had doelman Valk een fantastische lange bal in huis op de diepgaande Guido Pauw. De spits van VVSB ontsnapte aan zijn directe tegenstander, zag dat Martins was meegelopen en gaf hem dan ook een niet te missen kans. Martins faalde niet van dichtbij en schoot de bal hard in de touwen. VVSB had na een kwartier voetbal de wedstrijd weer volledig omgedraaid.

Het gevaar bleef lange tijd voor het doel van GVVV, maar doelman Jansen had een paar puike reddingen in huis om erger voor de thuisploeg te voorkomen. Ook zijn collega aan de andere kant kon zijn ploeg weerhouden van meer tegendoelpunten.

Na de rust ging GVVV meer druk zetten waar VVSB maar moeizaam onderuit kon komen. Toch bleven grote mogelijkheden uit, waardoor VVSB in de omschakeling gevaar kon stichten. Toch misten de voorwaartsen van de Noordwijkerhouters de scherpte om elkaar in stelling te brengen.

Met nog maar een paar minuten op de klok werd een van de spaarzame counters van VVSB wel gevaarlijk. Tim de Rijk brak door over de linkerkant en gaf de bal op een presenteerblaadje voor VVSB-spits Pauw. Op slechts enkele meters voor het doel van GVVV schoot Pauw over het doel, waardoor de wedstrijd nog altijd niet in het slot werd gegooid.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor GVVV. Trainer Niek Oosterlee had al aanvallend gewisseld en ging in de slotfase ook nog eens met centrale verdediger Bart Hulsbos in de spits spelen. En niet zonder succes. De kopsterke GVVV’er zorgde voor de gelijkmaker uit een voorzet van Rodny Hofman.

Maar het leed was nog niet geschied voor VVSB. In de blessuretijd tastte Tomas Arroyo mis, waardoor De Graaf kon gaan uithalen en met zijn 9e treffer van het seizoen VVSB in diepe rouw stortte.

GVVV – VVSB 3-2: 2. Grot 1-0, 13. Martins 1-1, 15. Martins 1-2, 89. Hulsbos 2-2, 90. De Graaf 3-2.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Verlaan (90. Zwart), Vijlbrief; Van Niel, De Rijk, Bakker (70. Theuns); Martins (60. Van der Wilden), Pauw, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg.