15
nov
'18
'Knitted Knockers' in de bibliotheek van Noordwijkerhout.
Geschreven door Trees van Schooten - Knitted Knockers

'Knitted Knockers' in de bibliotheek van Noordwijkerhout.

Heeft U al van Knitted Knockers gehoord?? Letterlijk vertaald: gebreide tieten!! Liever zeggen wij gebreide borstprotheses. De landelijke club stelt zich o.a. tot doel om in Nederland gezamenlijk de vrouwen die met borstkanker te maken krijgen zo goed mogelijk te helpen met GRATIS gebreide of gehaakte borstprotheses, door een zo groot mogelijk netwerk op te zetten van breisters, zodat iedere regio vertegenwoordigd is. Ook willen ze informatie...

en kennis verzamelen op de website, ten dienste van breisters en draagsters, elkaar helpen en steunen en onderlinge contacten stimuleren zodat Knitted Knockers een vast begrip wordt zolang borstkanker op deze grote schaal voorkomt en met een simpel, handgemaakt breiwerkje een beetje liefde en zachtheid brengen in het leed. Ook in Noordwijkerhout is een groep dames actief en breien en haken deze protheses. 

Om een borstprothese te maken hoef je geen breiwonder te zijn. Iedereen die kan breien of haken kan een borstprothese maken. Gebreide borstprotheses bieden uitkomst voor vrouwen die siliconen protheses te zwaar en/of te warm vinden. De protheses zijn licht, nemen vocht op en je kunt de vorm makkelijk aanpassen. Door de vulling in de katoenen borst te verschuiven, kun je elke gewenste vorm creëren. 

In alle gevallen worden de gebreide borsten gratis ter beschikking gesteld aan vrouwen die deze graag willen gebruiken. Op www.knittedknockers.nl staat een overzicht van alle groepen. Tevens kunnen geïnteresseerde breiliefhebbers zich via deze website opgeven. 

In de bibliotheek van Noordwijkerhout is op vrijdag 23 november de mogelijkheid om kennis te maken met Knitted Knockers. Er zijn enkele voorbeelden van gebreide en gehaakte protheses, patronen en informatie over het materiaal. Iedereen is van harte welkom. Wij zijn er van 14 tot 16 uur. Neem uw brei en/of haakmateriaal mee. !!

Trees van Schooten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto PR