12
nov
'18
Senioren van de Victor vieren weer feest in het Victorhuis. (foto's)
Geschreven door Organisatie Seniorenmiddag Victor

Senioren van de Victor vieren weer feest in het Victorhuis. (foto's)

Zaterdag 10 november was het weer zover, velen wisten zich welkom bij het jaarlijkse feest voor de senioren van de Victor. Dit jaar werd deze middag alweer voor de 17e keer georganiseerd. De zevenenzeventig-plussers waren uitgenodigd om dit feest mee te komen vieren. De zaal liep vol met enthousiaste senioren, zeker als het thema ‘het leven is een feest’ is en ook al weten we allemaal maar al te goed dat het echt niet altijd een feest is, voelt het wel goed om het leven zo met elkaar te vieren...

In het gezellig versierde Victorhuis was het direct bij binnenkomst al gezelligheid ten top met de ontvangst van het feest comité. De gasten werden direct in de warme watten gelegd. Een fijne plek werd gevonden in de zaal, een lekker bakkie koffie met gebak werd geserveerd en op de tafels stonden de koek en overheerlijke kersenbonbons al klaar. Met het zingen van het jaarlijkse lied ter verwelkoming zat de sfeer er echt helemaal in.

Het stukje tekst dat volgde bracht de aanwezigen naar een dankbaar hoera gevoel, want ‘vandaag is eenmalig, er is er maar één van precies deze dag…hoera geniet van deze dag, vier het leven met een glimlach’.. en de aanwezigen stemden hiermee oprecht in. Toen verschenen Jan en Truus ten tonele…onder grote hilariteit droegen zij een ABC voor: met ‘de L die staat voor het Leven is een feest, zeker als je vanmiddag hier in het Victorhuis bent geweest!’ en ‘de V die staat voor Vier het leven, dans, lach en zing, maak van ieder moment een stralende herinnering!’

De diverse dansen die vervolgens werden gebracht waren puur feest en plezier. Heel de zaal ging mee in de vrolijkheid van deze dansliedjesmedley. Carpe Diem, Pluk de dag was het volgende in het feestprogramma .. ‘ooit en misschien op een dag’ verliezen soms de grip op het leven en wil men genieten van fijne momenten.

En omdat toen de tijd voor een borreltje toch wel aan begon te breken, waren daar de kippen van boerin Bertie die met heel veel speciale aandacht en tot grote hilariteit van de aanwezigen een heel speciaal Noordwijkerhouts advocaatje wisten te maken!
Tijd voor het verjaardagspel, waaraan ook vier aanwezigen uit de zaal deel mochten nemen. Een geschenk met tikkende klok, maakte het geven van de juiste antwoorden op de vragen tot een spannende aangelegenheid…tot de confetti plots in de rondte vloog..

Ja en toen kwam André Rieu de zaal in…An der schönen blaue Donau…wie kent het niet. Speciaal had hij deze keer twee xylofonisten bij zich en kwamen er dansend nog meer orkest leden de zaal in. Op het podium veranderde die prachtige wals echter in de Kratzenpolka en waren plots de kratjes pils en de bellende fietsbellen onderdeel van het Rieu orkest.

De sfeer was tot grote feest hoogte gestegen en was het tijd voor de afsluitende feestliedjes medley, waarin alle aanwezigen helemaal op gingen…die handjes de lucht in of zoeken naar de feestneus in die la…en zallemenut nog een keertje overdoen…,
om dan tot slot, staande met elkaar de wals te zingen over ‘Noordwijkerhout de bloem van ons land’, waarmee deze feestelijke en enorm gezellige middag werd afgesloten.

Op naar volgend jaar….sommige tradities verdienen het in stand te worden gehouden. In het dankwoord was er uiteraard dank aan iedereen die op welke wijze dan ook deze feestmiddag tot stand heeft weten te brengen, maar vooral ook dank aan het geweldige 77+ publiek van de Victor.

Tekst en foto's organisatie Seniorenmiddag Victor.