Datum: 04-07-2020 - 14:27
10
nov
'18
Druk bezochte 'Verzamelingen en Taxatie' dag in de Witte Kerk. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Druk bezochte 'Verzamelingen en Taxatie' dag in de Witte Kerk. (foto's)

Op 10 november vond de jaarlijkse 'Dag van de Witte Kerk' plaats die georganiseerd wordt door Stichting Vrienden van de Witte Kerk. Dit jaar stond deze in het teken van 'Verzamelingen en Taxatie'. Onder de noemer Waardevol of Waardeloos stelde de Vrienden van de Witte Kerk iedereen in de gelegenheid om een item te laten taxeren. Want zeg nou zelf: wie heeft er op zolder of ergens achter in de kast niet iets staan of liggen waarvan niet duidelijk...

is of het wat waard is? En wat de achtergrond ervan is? De oude sieraden van oma, een chinees vaasje, zilveren miniaturen, een oude kandelaar… De Stichting Vrienden van de Witte Kerk organiseerde deze taxatie-dag in samenwerking met taxateurs van Heritage Auctions. Zij beoordeelden de kunst en curiosa van meer dan 100 bezoekers met items zoals schilderijen, vazen, sieraden, beeldjes en nog veel meer.

Helaas kwamen er geen hele zeldzame items boven water op deze taxatie-dag, maar een aantal items zouden bij verkoop volgens de taxateurs toch wel een paar duizend euro op gaan leveren. Voor slechts 1 euro kon men maximaal 3 items laten taxeren. De opbrengst komt ten goede gekomen aan het onderhoud van de mooie Witte Kerk.

Verder mochten een aantal Noordwijkerhouters hun verzameling (zie foto's) tonen aan het publiek, 13 verzamelaars hadden zich aangemeld en zij vertelden met veel enthousiasme over hun passie verzamelen. De organisatie van de Vrienden had als dank een leuk boekje laten drukken waarin alle verzamelaars van deze dag met hun verzameling als herinnering zijn verzameld.

Aan het einde van de 'Dag van de Witte Kerk' werd, zoals al eerder bekend gemaakt op BON, door de Stichting aan de kerkenraad een flinke cheque overhandigd. Klik hier voor het nieuwsitem. Stichting Vrienden van de Witte Kerk kan weer terugkijken op een zeer succesvolle dag, waarbij men meer dan 500 bezoekers mocht verwelkomen.

Foto's BON.