Datum: 17-10-2021 - 20:47
05
nov
'18
Druk maar zeer succesvol judoweekend voor Judo Team Bollenstreek. (foto's)
Geschreven door Judovereniging Noordwijkerhout

Druk maar zeer succesvol judoweekend voor Judo Team Bollenstreek. (foto's)

Afgelopen weekend stond het weer bol van de judo activiteiten. Op de zaterdag was er voor de talenten en de niet-wedstrijdjudka’s van sportschool Kaizen het Oegstgeest toernooi. Dit is altijd een heel leuk en laagdrempelig toernooi, waar de talenten naar hartenlust kunnen strijden voor het eremetaal. Zo mochten de talenten Matt Nijenhuis en Ruben Klijn zich uiteindelijk het brons laten omhangen. Tegelijkertijd was er in Vlissingen....

het Open Zeeuwse aan de gang. Alle judoka’s van de A1 selectie deden hier aan mee. Een pittig toernooi met flink wat aantal buitenlandse deelnemers. Het werd een succesvolle dag voor de A1 selectie. Derde plaats voor Ruben Naud Fernandez, Wijand Marks en Bas Verwer. Een tweede plaats voor Bas Duivenvoorde, Stefan Disseldorp en Joshua Kortekaas. En het goud was er voor Yannick Turk en Eva Hornsveld.

Zondag was er voor zowel de B-selectie als de gehele A-selectie het ‘Open Breda’s Judokampioenschap’. Een zeer pittig toernooi waarin alle topclubs uit Brabant, zeeland en Zuid-Holland vertegenwoordigd waren. Ook was er een hele grote groep wedstrijdjudoka’s uit Engeland en België aanwezig. Dit zorgde voor een mooi sterk deelnemersveld.

Dat het iets pittiger was dan de dag ervoor bleek wel uit de wedstrijden. De pakkingen (het vastpakken van het judo pak) kwamen er moeilijk doorheen. Er werd flink aangevallen en ook volop gescoord. Helaas strandde een aantal judoka’s in de kwartfinales. Uiteindelijk mochten de volgende judoka’s zich een medaille laten omhangen: Zilver voor Eva Hornsveld en Kick Janssen. Brons voor Bas Duivenvoorde, Timo Vrisekoop, Olivier Steemers, Tim van Steijn en Madelief Post.

Hoofdtrainer Johan Zagers kijkt terug op een zeer geslaagd wedstrijdweekend. ,We zitten nu midden in ons wedstrijdseizoen en de meetmomenten van de Judo Bond komen eraan. Uit de uitslagen van afgelopen weken blijkt dat we er klaar voor zijn om ook op belangrijke toernooien prijzen te pakken.

Nog belangrijker is dat we prijzen pakken over de gehele linie. Van talent tot A1 kandidaat. Sommige judoka’s maken momenteel mooie stappen en andere blijven iets achter in hun ontwikkeling. Over het geheel is ons judo team flink aan het ontwikkelen waar wij als trainers uiteraard heel erg trots op zijn!’.

Foto's Judo Team Bollenstreek.
Foto 1: Meester Ruben Zweistra met Olivier Steemers op het Open Bredase
Foto 2: Succesvol op het Open Zeeuwse vlnr, Ruben Naud Fernandez, Bas Duivenvoorde, Stefan Disseldorp, Ryan van der Molen en Yannick Turk.
Foto 3: Eva Hornsveld deelt met Juul Fransen (topjudoka) het Judo Team bollenstreek teken: judo is ...