Datum: 06-07-2022 - 12:51
04
nov
'18
Ria Vink en Ton van den Burg naar de finale van Maestro. (foto's)
Geschreven door De Harpe Davids

Ria Vink en Ton van den Burg naar de finale van Maestro. (foto's)

De eerste slag tussen de batons werd geleverd op zaterdag 13 oktober in een volle St. Jeroenskerk in Noordwijk en daarmee nam de Harpe Davids de aftrap voor een serie Maestro-concerten met een muzikale aanloop naar de gemeentelijke fusie. Na deze eerste succesvolle Maestro gingen van de acht deelnemers nog maar vier over naar de tweede ronde en die vond zaterdagavond 3 november plaats in een volle Duinpan in De Zilk....

Om acht uur namen de muzikanten van de Harpe Davids, de juryleden Herma van Piekeren, Carin Meijland en Peter van den Berg en de nog vier overgebleven Maestro-kandidaten hun plaats in. Na de opening door Harp-voorzitter Bas van der Tang namen Sjaak van den Berg en Ard Zandbergen de microfoon over en zij presenteerden vervolgens de avond vlot en met gezellige humor aan elkaar.

Als eerste was het Ton van den Burg, de huidige Prins der Kaninefaaten, die het podium besteeg. Vervolgens waren het (wethouder) Henri de Jong en de onderneemsters Ria Vink en Joke Brouwer, die de zaal in vervoering brachten met hun optreden samen met de muzikanten van de Harpe Davids.

Elke maestro werd geïntroduceerd met een filmpje en kenmerkende uitspraken. Het betrokken publiek keek uiteraard ook in de Duinpan de Maestro’s weer op de rug. Maar op verschillende schermen kon het publiek de inspanningen van de Maestro's ook aan de voorkant volgen. Na ieder optreden werd de betreffende Maestro ook dit keer weer voor de jury geleid en die gaf kort, krachtig en vooral positief commentaar. 

Na het laatste optreden trok de jury zich terug voor een heel serieus overleg over welke twee maestro's (van de vier) naar de finale zouden gaan, ondertussen speelde de Harp onder leiding van hun eigen maestro Hendrik Jan Lindhout, nog een lekker stukkie muziek.

Aan Herma van Piekeren was het de eer op deze avond om namens de jury de namen te noemen van Ria Vink en Ton van den Burg. Zij kwamen als winnaar uit deze strijd en gaan dan ook naar de finale die gehouden wordt op zaterdagavond 12 januari in de St. Jozefkerk.

Via BON kunt u binnenkort vernemen wanneer er (gratis) plaatsbewijzen af te halen zijn bij de volgende adressen: Bakkerij Pompe in De Zilk, in Noordwijkerhout bij Boekhandel Wagenaar en Van Halem en bij de VVV en in Noordwijk bij Music All-in en Boekhandel Van der Meer. 

Foto's BON.