Datum: 19-10-2019 - 04:17
02
nov
'18
Politienieuws: nieuwe indeling politieteams Duin- en Bollenstreek en zakkenrolster actief bij supermarkten.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Politienieuws: nieuwe indeling politieteams Duin- en Bollenstreek en zakkenrolster actief bij supermarkten.

In de commissievergadering van BAM op donderdag 1 november gaf burgemeester Goedhart antwoord op politievragen van de heer Brouwer van NZLokaal en de heer Geerlings van het CDA. De heer Brouwer had vernomen dat na de fusie er ook bij de politie een herindeling gaat plaatsvinden in de Duin- en Bollenstreek en hij vroeg zich af wat voor gevolgen dit heeft voor Noordwijkerhout en of er nog wel een politiepost blijft...

na de fusie met Noordwijk en de herindeling bij de politie. Burgemeester Goedhart gaf in zijn beantwoording aan dat de plannen voor herindeling in deze streek bijna tot uitvoering komt, waarbij het aantal politieteams in de Duin- en Bollenstreek wordt teruggebracht van 3 naar 2. Deze 2 politieteams gaan er als volgt uitzien, een team Bollenstreek-Oost (Lisse, Teylingen en Hillegom) en een team Bollenstreek West (Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk).

Het politiebureau van Lisse zal dienst gaan doen voor het team van Oost en voor West zal dat zoals het er nu naar uitziet vanuit Katwijk gaan gebeuren, al blijft nog wel de mogelijkheid nog steeds open voor een vestiging in de nieuwe gemeente Noordwijk. Wat zeker is volgens de burgemeester dat de huidige politiepost in Noordwijkerhout blijft bestaan. De burgemeester verwacht tenslotte dat de herindeling in de loop van volgend jaar definitief duidelijk zal worden over het hoe en wanneer.

De heer Geerlings van het CDA had via alarmerende berichten vernomen dat er de afgelopen tijd geregeld overvallen zouden zijn gepleegd op winkelend publiek bij de supermarkten in Noordwijkerhout. Volgens de burgemeester ging dit niet om overvallen maar om zakkenrollerij, deze incidenten waren al bij hem en ook bij de politie bekend.

Het blijkt te gaan om een vrouw die al meerdere keren heeft toegeslagen bij vooral oudere mensen die nietsvermoedend winkelen bij de supermarkten in ons dorp en de dupe worden van deze, wat nu al bekend is, notoire zakkenrolster. Zij is ook al bekend bij de politie en zwerft zonder vaste woon- of verblijfplaats op dit moment door de streek. De politie is druk op zoek naar de vrouw en hoopt haar binnenkort te kunnen aanhouden.