Datum: 22-05-2022 - 13:38
31
okt
'18
Vrijwilligers Munnekeweij genieten van 'Supertolle Alpenfest'. (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie BON

Vrijwilligers Munnekeweij genieten van 'Supertolle Alpenfest'. (foto's+filmpje)

Ieder jaar worden de vele en zeer gewaardeerde vrijwilligers van Munnekeweij, op dit moment zo rond de 200 in totaal, door Topaz Munnekeweij tijdens een feestelijke bijeenkomst in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Dinsdag 30 oktober werd er voor hun een gezellig bedankfeest met het thema 'Alpenfest' georganiseerd in de Tuinkamer van Munnekeweij....

Maar liefst 125 vrijwilligers hadden zich aangemeld en lieten zich eens lekker verwennen door het personeel van het woonzorgcentrum, die voor het bedankfeest 'vrijwillig' hun inzet voor deze vrijwilligers deden. De vrijwilligers werd gevraagd om op deze 'Alpenfest' iets toepasselijk te dragen, waarbij de mooiste creatie op het eind van de avond werd beloond. 

Rond de klok van 17.00 uur werden de vrijwilligers ontvangen met een Oostenrijkse schnaps en hapje. De tuinkamer was versierd in de stijl van het feest en de bloemen waren geschonken door Jan van Paridon. Dit jaar kon de organisatie iets extra doen voor de vrijwilligers want er was een gulle gift van de familie Geerlings binnengekomen uit het nalatenschap van de in het afgelopen jaar overleden Munnekeweij-bewoonster mevrouw Geerlings-van Berkel.

Met deze gift kon onder andere h
et Kaninefaatenkoor een gezellig optreden verzorgen. Op speciaal verzoek zong het koor het prachtige lied over vrijwilligerswerk, geschreven door Elma Hulspas-Jordaan. Het optreden werd afgesloten en hoe kan het ook anders met de Noordwijkerhoutse Wals. De redactie van BON heeft een filmpje gemaakt van het vrijwilligerswerk-lied, klik hier.

Na dit vrolijke optreden kregen de vrijwilligers een overheerlijke Oostenrijkse maaltijd voorgeschoteld met uiteraard een echte wienerschnitzel. Voorafgaand aan het toetje werd er een heuse jodelworkshop gegeven door de Supertolle Schlager Schwes Gaby en Carina, geboekt bij V.I.P. Fabriek, dit jaar gestart door Marieke van der Hulst. Aan het eind van deze reuze gezellige en geslaagde avond was er voor iedere vrijwilliger nog een doosje met Mozart Kugeln. 

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar, het maakt het voor de bewoners van Munnekeweij nog meer aangenaam. Vrijwilligers gaan wandelen, assisteren bij het ontbijt en of diner. Rijden de tuk tuk, 1 op 1 bezoek bij een bewoner, brengen koffie rond en nog veel meer vrijwillige inzet.

Munnekeweij is rijk en blij met 200 vrijwilligers, maar is nog steeds op zoek naar u. Bel gerust voor een afspraak of email naar Marijke den Elzen van Topaz Munnekeweij - Via Antiqua 25 - telefoon 0252-375 544 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's en filmpje redactie BON.