Datum: 16-05-2022 - 11:12
30
okt
'18
Het Panamese hulpverleningsproject van Leonard van Leeuwen (2). (actiedag Witte Kerk + update foto's)
Geschreven door Redactie BON

Het Panamese hulpverleningsproject van Leonard van Leeuwen (2). (actiedag Witte Kerk + update foto's)

Zoals veel van jullie wel door eerdere berichtgevingen zullen weten verblijf ik, Leonard van Leeuwen uit Noordwijkerhout, tijdens onze winter in het tropische en warme Panama. Ik woon daar in het dorpje Cerro Plata bij padre Roberto. Deze bijzondere Panamese man is na jaren werkzaam te zijn geweest in de katholieke kerk, zijn eigen weg gegaan en geeft nu leiding aan een reeks...

van projecten die de armsten meer kans op een menswaardiger leven bieden. Afgelopen jaar zijn wij gestuit op een vallei waar we 12 indiaanse families onder erbarmelijke omstandigheden werden aantroffen. We besloten om direct hulp te bieden. Een 5 jaar durend project waarvan we nu het tweede jaar gaat starten.

Afgelopen zaterdag 27 oktober stonden padre Roberto met zijn Noordwijkerhoutse vrienden bij de Witte Kerk met informatie, Panamese muziek en Panamese hapjes. De actiedag voor Panama in het centrum van het dorp werd een groot succes, mede door de twee optredens van het St. Victorkoor en patacones van de Hoogies die deze bananen-chips in hun snackbar klaarmaakten.

Er was ruim de tijd voor leuke en informatieve gesprekken die afgewisseld werden met Panamese muziek. Bovendien was het eindresultaat van deze dag maar liefst € 500,- voor het werk bij de indianen in Corral de Piedra in Panama. Noordwijkerhouters bedankt voor uw gulle bijdragen of zoals padre Roberto zegt 'muchas gracias'.

Volg ons op Facebook https://www.facebook.com/ChallengeOfPanama/ en vul het donatieformulier in of doneer rechtstreeks op https://www.doneeractie.nl/challenge-of-panama-steun-deze-kinderen/-4738. Van Blik Op Noordwijkerhout heb ik de gelegenheid gekregen om regelmatig verslag te doen. 

Dank u wel!

Groetjes,
Leonard van Leeuwen /Ome Co

Klik hier voor deel 1, de aankondiging.

Foto's PR.