Datum: 01-06-2020 - 03:54
26
okt
'18
Kieskompas online voor verkiezingen nieuwe Gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Kieskompas online voor verkiezingen nieuwe Gemeente Noordwijk.

Vanaf vandaag, vrijdag 26 oktober, kunnen inwoners van Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk online 'het Kieskompas' invullen om te kijken met welke politieke partij zij het meest op één lijn zitten. Hiermee is een mooi instrument beschikbaar voor de kiesgerechtigde inwoners van deze drie dorpen om te bepalen op welke van de 8 deelnemende partijen zij kunnen stemmen bij de verkiezingen voor de gemeenteraad...

op woensdag 21 november. Op 1 januari 2019 gaan de huidige gemeenten Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk samen verder als de nieuwe Gemeente Noordwijk Een nieuwe gemeente vraagt om een nieuwe gemeenteraad. Daarom zijn er op 21 november gemeenteraadsverkiezingen voor de 27 raadszetels in deze nieuwe raad.

De stellingen in een Kieskompas zijn samen met de betrokken partijen vastgesteld. De methodiek van Kieskompas garandeert dat de politieke partijen voldoende van elkaar verschillen op deze stellingen. Bovendien is Kieskompas de enige kieshulp die de standpunten van alle partijen controleert, in tegenstelling tot andere kieshulpen. Dit geeft de gebruikers de garantie dat de informatie in een Kieskompas volledig en betrouwbaar is.

“Wij hebben de afgelopen weken ruim 2.000 standpunten van 48 politieke partijen gecheckt”, aldus Tom Etienne, projectmanager van Kieskompas. “Bij twijfel hebben we contact opgenomen en de partijen gevraagd om hun standpunt verder toe te lichten of ander bewijs aan te leveren. Al deze informatie is te vinden in het Kieskompas.” 

 Klik hieronder op de logo's: voor de hulp bij het stemmen via de Kieskompas en vervolgens
kunt u uw stem uitbrengen op de poll bij BON (meer dan 1000 inwoners gingen u al voor).
Voor meer informatie over de verkiezingen kunt u terecht op de verkiezingspagina.