25
okt
'18
Heel de Bollenstreek wandelt.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Heel de Bollenstreek wandelt.

Afgelopen september is in Zuid-Holland het laatste deel van het Zuid-Hollandse wandelnetwerk aangelegd en geopend. De diverse wandelroutes worden gecontroleerd door een grote groep vrijwilligers. Wethouder Jan van Rijn bedankte op maandag 22 oktober namens alle Duin- en Bollenstreek gemeenten deze vrijwilligers voor hun inzet tijdens een gezellige bijeenkomst in de Bollenburcht in Voorhout....

Wandelroute Bollenstreek
Weet u dat er ook in de Duin en Bollenstreek een fijnmazig net is voor veel verschillende wandelroutes? Net als voor de fietsknooppunten zijn met zogenaamde wandelknooppunten deze routes aangeduid. De route loopt grotendeels over verharde paden, maar gaat ook over weilanden en bollenland. Zo is de natuur dichtbij, ziet u planten en bloemen en hoort u de vogels zingen. Om u een handje te helpen zijn er in het land overstapjes en bruggetjes gemaakt. Avontuurlijke trekpontjes zorgen op een aantal plaatsen voor de oversteek.

Hoe werkt het?
Het Wandelnetwerk Bollenstreek werkt met een knooppuntsysteem, net zoals bij fietsknooppunten. Op diverse startpunten en langs de routes staan panelen met de routekaarten, knooppunten en informatie over de omgeving. Onderweg wijzen paaltjes u de weg van knooppunt naar knooppunt. Op die manier is in totaal meer dan 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes gemaakt.

Meer informatie o.a. op www.wandelen123.nl en natuurlijk bij de plaatselijke VVV’s.

Foto's PR.