Datum: 25-01-2022 - 14:30

23
okt
'18
Burgemeester en wethouders als vrijwilligers in de Wereldwinkel.
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders als vrijwilligers in de Wereldwinkel.

Het is een wat ongewone situatie. U gaat naar de Wereldwinkel voor een pak koffie en u treft burgemeester Goedhart aan achter de toonbank. Of uw Fairtrade cadeautje wordt ingepakt door een van de wethouders. Op zaterdag 27 oktober kan dit u zomaar overkomen, dan begint namelijk de Fairtrade Week. Vanaf 10.30 uur helpen de burgemeester en de wethouders een handje in de Wereldwinkel...

Jubileum
Zaterdag 27 oktober start de landelijke Fairtrade Week. In heel Nederland worden dan Fairtrade producten en hun producenten in het zonnetje gezet. Voor Wereldwinkel Noordwijkerhout is dit ook de start van een feestelijke week in verband met de viering van het 25-jarig jubileum. De vrijwilligers van de Wereldwinkel in de Dorpsstraat krijgen ’s ochtends hulp van de burgemeester en de wethouders. Zij zullen de kassa bedienen, pakketjes maken en informatie verstrekken over de herkomst van de producten. Ook delen zij cadeautjes uit.

Grabbelton
De jarige Wereldwinkel deelt tijdens de Fairtrade Week (27 oktober tot en met 4 november) cadeautjes uit. Er staat er een grabbelton in de winkel en bij besteding van 10 euro of meer mogen klanten hieruit een cadeautje kiezen. De producten in de Wereldwinkel zijn gemaakt door mensen in ontwikkelingslanden. Ze voldoen aan de eisen die aan Fairtrade worden gesteld. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.

Mini-symposium

Over de noodzaak van Fairtrade organiseert de Wereldwinkel op vrijdag 2 november een mini-symposium in Ontmoetingsruimte Puykendam. Vanaf 13.30 uur is er een gevarieerd programma met sprekers (Henk Zandvliet, voorzitter van de Stichting Fairtrade gemeenten Nederland; Kati Piri, lid van het Europees Parlement voor de PvdA; Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar; José Verweij-Hoogendijk, importeur van kunstnijverheid uit Zuidelijk Afrika) en live muziek met Afro-Caribische klanken van Biguine Balade. Deelname aan dit symposium is gratis. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie: www.noordwijkerhout.wereldwinkels.nl.

Fusie

Wereldwinkel Noordwijkerhout is op zaterdag 3 november te gast in Fairtrade gemeente Noordwijk. Samen met de Fairtrade Werkgroep van deze gemeente wordt in winkelcentrum Hof van Noortwijck een Fairtrade markt ingericht met levensmiddelen en cadeauartikelen uit verre landen en veel informatie over Fairtrade.

Foto Wereldwinkel Noordwijkerhout.