22
okt
'18
Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (verslag 4 + foto's)
Geschreven door Stichting Hirado-Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (verslag 4 + foto's)

Het reguliere bezoek aan de scholen heeft u kunnen lezen in de voorgaande 3 dagboeken. Afgelopen zaterdag werd een hele speciale dag. Hirado had deze dag een feestdag en bovendien bestaat het Hirado kasteel 300 jaar (na de herbouw). In de ochtend kon iedereen een echte kimono aantrekken en het haar van de dames werd extra mooi opgestoken. Iedereen was onder de indruk...

en vele foto’s werden gemaakt in deze mooie traditionele kleding. In deze kleding werd een wandeling door de hoofdstraat van Hirado gemaakt en een bezoek aan het VOC handelshuis gebracht. Onderweg was er oprechte bewondering van de Japanse mensen met soms applaus. De tocht eindigde op het hoofdpodium waar Sofie nog een mooie toespraak hield. Daarna was er vrije tijd om langs de festival tenten te lopen en lekkere hapjes te proeven. 

Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan de tempel en werd een Zen meditatie gevolgd en een traditionele theeceremonie. De Zen meditatie vroeg veel van de leerlingen; niet alleen in zithouding maar ook de focus op je ademhaling en gedachtes los te laten. De veelheid aan regels, handelingen en de achterliggende betekenissen maken dat een theeceremonie meer is dan een gezellig kopje thee drinken.

In dit soort momenten komt de doelstelling van deze uitwisseling terug; het ervaren van elkaars cultuur en daarvan leren wat het betekent voor jou. De dag eindigde op de heuvel bij kasteel Hirado waar genoten werd van een optreden van acrobaten en de lichtshow die op het kasteel geprojecteerd werd.

Tekst en foto's Bart de Haas.

Klik hier voor het verslag van de 2018 reis deel 3.3.

Klik hier voor het verslag van de 2018 reis deel 2
.

Klik hier voor het verslag van de 2018 reis deel 1.


Klik hier voor het eerste Hirado 2018 item met de voorbereiding.