Datum: 14-08-2020 - 15:57
21
okt
'18
VVSB volledig van slag na zevende verlies op rij. (foto's)
Geschreven door Stefan van den Burg

VVSB volledig van slag na zevende verlies op rij. (foto's)

VVSB beleeft een waar horror seizoen. Voor de 7e keer op rij wisten de Noordwijkerhouters geen punt te bemachtigen. Kevin Brands bracht de thuisploeg met een zwabberbal op voorsprong, maar Sjoerd Ars bracht de stand niet veel later alweer op gelijke hoogte. Met nog 20 minuten op de klok was het Arda Havar met de 1-2, waarna in de slotfase invaller Aleksandar Jankovic, VVSB opnieuw de deksel op de neus bracht...

De Treffers begon sterker aan de wedstrijd dan VVSB en kon met spits Sjoerd Ars de eerste kans van de wedstrijd noteren. Na een vlotte combinatie via Coen Maertzdorf kwam de bal op het hoofd van de ex-prof, die de bal net naast het doel van VVSB kopte. Aan de andere kant was de eerste kans direct raak. Kevin Brands haalde uit van ruim 30 meter en verschalkte doelman Niels Kornelis. De doelman van De Treffers zag er niet goed uit bij dit doelpunt, mede door de enorme zwabber in het schot van Brands.

Toch bleef de ploeg van Anton Janssen de bovenliggende partij en moest VVSB het doen in de omschakeling. Joris Janssen (nee, geen familie van de trainer) kon na een corner vrij uithalen, maar het schot miste richting. Niet veel later was het dan wel raak voor de gasten uit Groesbeek. Het was opnieuw Ars die gevaarlijk werd, maar nu wel doeltreffend was.

Na de gelijkmaker kwam VVSB beter in het spel en creëerde het diverse kansen. Brands probeerde het opnieuw van afstand, maar mikte nu net naast. Tommy Bekooij liet doelman Kornelis gestrekt naar de hoek gaan om een eventuele nieuwe voorsprong onschadelijk te maken.

In de tweede helft toonde doelman Ruben Valk maar weer eens zijn klasse door in 5 minuten tijd, 4 goede aanvallen te pareren. Met name Robin Janssen (Janssen schijnt een populaire naam te zijn in de regio van Groesbeek) kon zijn ploeg op voorsprong brengen, maar zag de doelman van VVSB excelleren.

De grootste kans in de tweede helft van VVSB was voor Lulinho Martins. Na een schitterende crosspass van Patrick Batist was het de rappe buitenspeler van VVSB die alleen voor doelman Kornelis stond, maar met links hopeloos naast schoot. De Groesbekers werden naar mate de wedstrijd vorderde almaar gevaarlijker en beloonde zichzelf in de 71e minuut met de 1-2. Uit een ingooi kwam de bal voor de voeten van Arda Havar die Valk kansloos liet met een diagonaal schot.

VVSB moest ten aanval trekken en liet enorme ruimtes achter zich. Invaller Aleksandar Jankovic kon hier optimaal van profiteren en de 1-3 binnenschieten na het doorzetten van Ars. Met deze 1-3 was de wedstrijd gespeeld en bleef VVSB opnieuw met lege handen staan.

VVSB – De Treffers 1-3: 13. Brands 1-0, 21. Ars 1-1, 71. Havar 1-2, 83. Jankovic 1-3.
VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Batist, De Rijk; Ten Hoope (81. Felicia), Brands (85. Zwart), Bakker; Martins, Dijkstra, Bekooij.

Verslag Stefan van den Burg. (Kop redactie BON)

Foto's BON.