Datum: 13-07-2020 - 01:03
20
okt
'18
Verkiezingsdebat in De Zilk voor ondernemers trekt veel belangstelling.
Geschreven door Heerenclub De Zilk

Verkiezingsdebat in De Zilk voor ondernemers trekt veel belangstelling.

Trefcentrum De Duinpan in De Zilk was J.L vrijdagavond het toneel van de politieke partijen van het “Nieuwe Noordwijk". De zaal werd bevolkt door een groot aantal aandachtig luisterende ondernemers van deze nieuwe gemeente. De Heerenclub De Zilk had het initiatief genomen om deze avond te organiseren en had daarvoor alle politieke partijen uitgenodigd. Hen was gevraagd hun partij te...

presenteren en uit te leggen waarom men vond dat de aanwezigen op 21 november a.s hun stem op die vertegenwoordiger uit zou moeten brengen. Het lot bepaalde wie er mocht beginnen en stuk voor stuk hielden de partijen hun betoog.

De Heerenclub had voor deze avond ook alle andere ondernemersverenigingen uit Noordwijkerhout, Noordwijk en De Zilk uitgenodigd. Vele hadden dan ook de moeite genomen om naar De Zilk te komen met een goed gevulde zaal als resultaat.

Na de presentatie volgde er een stelling-ronde. Spreekstalmeester Ronald de Jong stelde de vragen en nodige vervolgens een politieke vertegenwoordiger uit om daar hun mening over kenbaar te maken. Dat leidde tot interessante onderlinge debatten maar ook vanuit de zaal kwamen er de nodige kritische vragen en opmerkingen. Maar Ronald de jong leidde met strakke hand en hield de gang er goed in.

De ruim 120 aanwezigen kregen op deze manier een goede indruk van wat de partijen denken te gaan brengen. Met name de stelling “hoe denkt uw partij over het ondernemersfonds” maakte veel tongen los. Na ruim twee uur vond men het welletjes en toogde de politieke vertegenwoordigers en de ondernemers gezamenlijk naar de bar waar onder het genot van een drankje en een hapje nog lang werd doorgepraat.

Tekst en foto's: Heerenclub De Zilk.

(Redactie BON: voor meer informatie over de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 november klik hier.)