Datum: 02-06-2020 - 15:54
22
okt
'18
Nederland Leest in de Bibliotheek met gratis geschenkboek én culinaire avond met Ronald Giphart.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Nederland Leest in de Bibliotheek met gratis geschenkboek én culinaire avond met Ronald Giphart.

In november staat de Bibliotheek Bollenstreek in het teken van Nederland Leest. Dit jaar is het thema van deze feestelijke maand: voeding. Om heel Nederland aan het lezen te krijgen is het geschenkboek Je bent wat je leest de hele maand gratis op te halen in de bibliotheek. Ronald Giphart schreef het voorwoord. Giphart geeft daarom op vrijdag 2 november een lezing tijdens een culinaire avond...

in de Bibliotheek in Noordwijk.

Je bent wat je leest
Het geschenkboek Je bent wat je leest is exclusief geschreven voor bibliotheken en in november, zolang de voorraad strekt, gratis op te halen in de bibliotheek. Het is een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter. De auteurs zijn: Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Pauw, Joël Broekaert en Pierre Wind.

In alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek wordt het geschenkboek aantrekkelijk gepresenteerd. Op donderdag 1 november wordt het boek samen met een hapje van een lokale ondernemer aangeboden aan bezoekers van de Bibliotheek in Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Oegstgeest en Sassenheim. Op vrijdag 2 november bieden we dat aan aan bezoekers van de Bibliotheek in Warmond en Voorhout.

Een culinaire avond met Ronald Giphart in de Bibliotheek in Noordwijk
Op vrijdagavond 2 november verandert de Bibliotheek in Noordwijk in een culinair plein. Vanaf 19:00 uur serveren leerlingen van het Teylingen College KTS culinaire hapjes geïnspireerd op gerechten uit romans. Vanuit kraampjes in de bibliotheek verzorgen zij verschillende kleine voorgerechten, hoofdgerechten en één dessert.

Om 20:00 uur is het woord aan Ronald Giphart. Giphart is al jarenlang een van de populairste schrijvers van Nederland. Niet alleen is hij een zeer begenadigd schrijver ook hij weet alles van eten en drinken. Giphart schreef kookboeken met de grootste chefs en wijnkenners van Nederland en is een wandelende culinaire encyclopedie. Deze avond neemt hij bezoekers mee op een literair culinaire reis.

Kaarten voor deze avond zijn € 12,50 per persoon voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en € 17,50 voor niet-leden. Via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de Bibliotheek zijn de kaarten verkrijgbaar.