Datum: 06-07-2022 - 11:53
16
okt
'18
Ook in Noordwijkerhout restaurantactie ’Eet met je Hart’.
Geschreven door Stichting Met je Hart

Ook in Noordwijkerhout restaurantactie ’Eet met je Hart’.

Het succesvolle concept waarmee de Stichting EET met je HART door het land trekt om eenzame en kwetsbare ouderen uit hun isolement te halen, krijgt binnenkort ook navolging in Noordwijkerhout. Een aantal restaurants in deze gemeente hebben zich solidair verklaard met de actie, waarbij op vrijwillige basis één euro wordt opgeteld bij de rekening van de gasten die genieten van een avondje-uit....

De recette tijdens de actieperiode van 1 november tot en met 31 december wordt honderd procent besteed aan een nauwkeurig geselecteerd middel om de doelgroep een sociale plek te bieden in de samenleving. Initiator en voorzitter Babs van Geel (Boxtel, 1973) van de Stichting Met je Hart constateert met voldoening dat ook de gemeente Noordwijkerhout is opgenomen in het rijtje met begeesterde deelnemers.

ZICHTBAAR VEEL PLEZIER
Samen een vuist maken om eenzaamheid onder ouderen uit te bannen en sociale contacten te herstellen voor kwetsbare groepen in de samenleving. Toen Van Geel ruim drie jaar geleden in haar woonplaats Utrecht een pilot startte om haar bevlogen initiatief te testen op haalbaarheid, had zij niet kunnen bevroeden dat haar oproep tot verbinding zo’n breed gedragen zou worden. Inmiddels wordt het project omarmd in ruim 400 restaurants, verdeeld over - voornamelijk - Brabantse gemeenten.

Zij kreeg daarbij op iedere locatie steun van een legertje vrijwilligers, die actief zijn om op lokaal niveau in repeterende vorm waardevolle en wijkgerichte kleinschalige ontmoetingen te organiseren. Zo ontstaat een duurzaam contact, waaraan de deelnemers telkens weer zichtbaar veel plezier beleven. Wat Van Geel ook nadrukkelijk ervaart, is het hogere doel wat hiermee gediend wordt.

,,In alle deelnemende gemeenten komt een maatschappelijke beweging op gang. Burgers - jong en oud - komen in actie om in samenspraak met onze stichting de kwetsbare medemens een hart onder de riem te steken. Per gemeente is bovendien sprake van een intensieve samenwerking met de zorggroep.’’

Het legertje vrijwilligers in Noordwijkerhout wordt aangevoerd en gestuurd door Sabine Fasting, Sandra de Winter, Judith Ooms en Joke Heineman. Zij vonden de volgende restaurants bereid het initiatief van ’EET met je HART’ te ondersteunen.

* All American Bowling

* Cafetaria de Koetiller

* Como & Co

Slagerij Koot

* Dunja’s Wereldgerechten

* Bakkerij van Eeden

* Santhe dranken

* Toko Noordwijkerhout 

* Eeterij de Beleving

* Lunchroom Arthur,

Foto PR.