Datum: 25-06-2021 - 14:48

15
okt
'18
Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe koopt hoofdgebouw op St. Bavo-terrein Noordwijkerhout.
Geschreven door Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe

Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe koopt hoofdgebouw op St. Bavo-terrein Noordwijkerhout.

Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe is afgelopen vrijdag (12 oktober) eigenaar geworden van het hoofdgebouw op het St. Bavo-terrein in Noordwijkerhout. Het monumentale pand blijft in ere bestaan en vormt straks een prachtig centraal punt in het omliggende nieuwbouwplan. Eind november vorig jaar werd het ruim 30 ha. grootte St. Bavo-terrein zonder het hoofdgebouw verkocht door...

Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen aan de Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe. Zij dienden in samenwerking met KOW Architecten en RRog Stedenbouw het winnende voorstel in bij de tenderprocedure.

Het voormalige hoofdgebouw, annex dienstgebouw op het St. Bavo-terrein was sinds september 2015 eigendom van de Oudendal Groep uit Wassenaar. Het gebouw dat sinds 2005 niet meer in gebruik is, diende bijna 100 jaar als receptie en kantoorruimte voor de psychiatrische instelling op het terrein. Over de precieze invulling die het gebouw straks krijgt vindt momenteel al overleg plaats tussen de nieuwe eigenaar Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe en de gemeente Noordwijkerhout.

Op het omliggende terrein dat sinds kort de naam ‘Landgoed in den Houte’ draagt is ruimte voor circa 700 woningen. In dit nieuwe en bijzondere woongebied wordt met alle doelgroepen rekening gehouden. Het plan zal beschikken over enkele zorgwoningen en diverse woningen in de sociale, middeldure en dure koop- en huursector.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief via de website van Landgoed in den Houte: www.landgoedindenhoute.nl. De verkoop start begin 2019.

Luchtfoto BON.