Datum: 17-10-2021 - 20:35
15
okt
'18
Zeer succesvol weekend Judo Team Bollenstreek. (foto's)
Geschreven door Judovereniging Noordwijkerhout

Zeer succesvol weekend Judo Team Bollenstreek. (foto's)

Afgelopen zaterdag 13 oktober moest het voltallige judoteam van Sportschool Kaizen aantreden op de wedstrijdmat. De talentengroep en B-selectie moesten in Dordrecht aan de bak op het Instaptoernooi, de hoofdmacht moest aantreden op het Open Nijmeegs Kampioenschap. De judoka’s in Dordrecht hadden afgelopen weken keihard getraind en fysiek flinke sprongen gemaakt. Dit was zeer goed...

zichtbaar op het instaptoernooi. Er werd aanvallend gejudood wat resulteerde in heel veel mooie ippons (volpunten). Trainer Ruben Zweistra was na afloop zeer te spreken over zijn pupillen; ,De afgelopen weken hebben we zwaar en hard getraind om onze pakking op orde te krijgen en 3 minuten lang aanvallend judo te kunnen leveren. Vandaag was er een duidelijk resultaat van ons harde trainen’.

Na afloop mochten de volgende judoka’s hun embleem ophalen: Anna Warmerdam, Kai Nijenhuis, Madelief Post, Kick Janssen, Arian Tomaka, Wiktor Tomaka, Geus Harteveld, Stijn Hulsebosch, Kai Lin, Antoni Wempe, Maik van den Haak, Olivier Steemers. Terwijl de talenten en B-selectie hard aan het knokken waren in Dordrecht, waren de judoka’s van de A-selectie in Nijmegen aanwezig.

Op dit top judo toernooi waren alle grote judoclubs uit Nederland aanwezig. ‘Dat het pittig zou worden was van te voren al duidelijk, maar wij schatte onze kansen toch wel hoog in’ aldus hoofdtrainer Johan Zagers. Het werd keihard knokken om elke millimeter judopakking en opening voor een worp. Aan het einde mochten Stefan Disseldorp de gouden medaille, Joshua Kortekaas de zilveren medaille en Myrthe dekker de bronze medaille omhangen.

"Afgelopen weekend heeft ons judo team een belangrijke stap gemaakt voor komend seizoen. We hebben dit jaar onze doelen hoog gezet, dit weekend geeft aan dat we een goede start hebben gemaakt" aldus hoofdtrainer Johan Zagers.

Foto's Judo Team Bollenstreek.