Datum: 26-10-2021 - 22:27
15
okt
'18
Maestro: de kop is er af. (foto's)
Geschreven door De Harpe Davids

Maestro: de kop is er af. (foto's)

In een volle St. Jeroenskerk in Noordwijk nam de Harpe Davids de aftrap voor de serie Maestro-concerten: een muzikale aanloop naar de gemeentelijke fusie. Met de filmpjes van Giel Productions werd het publiek opgewarmd en kwamen de sponsoren aan hun trekken. Om acht uur namen de muzikanten van Harpe Davids, de juryleden Herma van Piekeren, Carin Meijland en Peter van den Berg....

en de acht maestro-kandidaten hun plaats in. Hadden de lessen van dirigenten Paul Martens en Hendrik Jan Lindhout en de oefensessies iets opgeleverd? Na de opening door Harp-voorzitter Bas van der Tang nam Leontine van der Klugt als eerste plaats op de bok, gevolgd door Ton van den Burg, Jan Rijpstra, Joke Brouwer, Arnold Geerlings, Els Bax, Ria Vink en, last but not least, Henri de Jong. Elke maestro werd geïntroduceerd met een filmpje en kenmerkende uitspraken.

Het betrokken publiek keek uiteraard de maestro’s op de rug. Maar op drie grote schermen kon men de inspanning ook van hun gezichten aflezen. Na elk optreden werd de betreffende maestro door een van de voortreffelijke presentatoren, Ard Zandbergen en Sjaak van den Berg, voor de jury geleid. Die gaf kort en krachtig en vooral: positief, commentaar.

Terwijl na het laatste optreden de jury overleg pleegde, speelde het orkest, onder leiding van zijn eigen maestro Hendrik Jan Lindhout, La Bamba. Welke vier gaan door naar het concert op 3 november in De Zilk? Aan Carin Meijland de eer om namens de jury de namen te noemen van Ria Vink, Joke Brouwer, Ton van den Burg en Henri de Jong. Zij trokken meteen een CD met de titel van het nummer dat ze dan gaan dirigeren.

Het eerste Maestro-concert was geweldige opwarmer voor een harmonische fusie van de twee gemeenten: wanneer we daar samen de schouders onder zetten klinkt het als een klok. Omdat de ruimte in de Duinpan beperkt is worden er (gratis) plaatsbewijzen verstrekt voor het concert van 3 november a.s. Die kunt u afhalen bij: Bakkerij Pompe in De Zilk, in Noordwijkerhout bij Boekhandel Wagenaar en Van Halem en bij de VVV en in Noordwijk bij Music All-in en Boekhandel Van der Meer. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Foto's Danique Vogels.