Datum: 16-05-2022 - 19:45
12
okt
'18
Extra wijkagenten op termijn in Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom.
Geschreven door Leidsch Dagblad

Extra wijkagenten op termijn in Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom.

De gemeenten Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout die onder de Politie Bollenstreek-Noord vallen, krijgen er op termijn dankzij de landelijke uitbreiding van de politie drie wijkagenten bij. Maar het gaat nog wel even duren voordat die daadwerkelijk aantreden. „Dat is geen kwestie van dit jaar of volgend jaar”, aldus teamchef John Oppelaar woensdag in een commissievergadering van Lisse...

bij een toelichting op het nieuwe regionale beleidsplan. Het team Bollenstreek-Noord krijgt een bezetting van zestig fte plus vijf aspiranten. Daarbij zijn elf wijkagenten. De landelijke norm van een wijkagent per 5.000 inwoners wordt daarmee niet gehaald en Oppelaar verwacht ook niet dat dat in de toekomst zal gebeuren. 

Een van de wijkagenten gaat zich straks nadrukkelijk bezighouden met de steeds verder oprukkende internet- en cybercriminaliteit. Behalve oplichting en andere vormen van internetcriminaliteit wil Oppelaar daarbij ook nadrukkelijk aandacht voor het zogeheten sexting, waarbij naaktfoto’s en filmpjes ongewild op internet worden gezet en die voor de slachtoffers niet zelden verstrekkende gevolgen hebben.

Bron Leidsch Dagblad.