Datum: 06-04-2020 - 20:22
  
Update: 30-3-2020.
09
okt
'18
Taco van der Hoorn zet wielerloopbaan voort bij Team LottoNL-Jumbo.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Taco van der Hoorn zet wielerloopbaan voort bij Team LottoNL-Jumbo.

Team LottoNL-Jumbo bevestigt via hun website de komst van Taco van der Hoorn uit De Zilk. De 24-jarige renner uit nu Wageningen tekende een contract voor twee jaar bij de World Tour-formatie van manager Richard Plugge. “We zien in Taco een goede klassieke renner en we willen hem daarin verder gaan ontwikkelen”, geeft sportive director Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo aan...

Van der Hoorn kwam twee jaar uit voor Team Roompot-Nederlandse Loterij. Hij verwacht veel van zijn overstap. “Je ziet renners bij Team LottoNL-Jumbo beter worden. Ik ben er trots op dat ik daar volgend jaar deel van uit kan maken. Er zijn veel renners die voordat ze prof werden niet als de grootste talenten werden gezien, maar zich sterk ontwikkeld hebben en goede profs zijn geworden. Dat is wat ik ook wil bereiken. Ik werd op jonge leeftijd niet als groot talent gezien, maar ik blijf elk jaar goede stappen maken”, reageert Van der Hoorn.

Van der Hoorn hoopt in de toekomst een rol van betekenis te spelen in de finale van grote voorjaarsklassiekers. “Ik vind het gaaf dat ik dat doel bij Team LottoNL-Jumbo na kan streven”, zegt hij. Door een hersenschudding stond hij zes maanden buitenspel. Daarna won hij een rit in de BinckBankTour en de Primus Classic. “De manier waarop hij is teruggekeerd na die hersenschudding, bewijst dat hij uit het juiste hout is gesneden”, aldus Zeeman.

Bron website Team LottoNL/Jumbo.