Datum: 03-06-2020 - 17:49
08
okt
'18
Noordwijkerhouts brandweerkorps plaatst zich voor de finale met Edwin Plug als beste pompbediender.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkerhouts brandweerkorps plaatst zich voor de finale met Edwin Plug als beste pompbediender.

Op zaterdag 6 oktober vond in Noordwijk de Regionale Vaardigheidstoets van de Brandweer Hollands Midden plaats, het ging hierbij om een voorronde waarbij verschillende brandweerkorpsen het tegen elkaar opnamen. Tijdens het bestrijden van nagebootste incidenten werden de technische vaardigheden en onderlinge samenwerking getest. Er deden korpsen mee uit Valkenburg, Noordwijkerhout...

Boskoop, Nieuwkoop, Katwijk, Lisse, Nieuwveen, Driebruggen en Sassenheim mee. De gehele dag werd er een wedstrijdscenario gespeeld bij de KNRM post aan de Bosweg in Noordwijk. De brandweer van Noordwijk organiseerde deze leerzame dag voor de verschillende brandweerkorpsen..

Uiteindelijk bemachtigde na een dag van hard werken de brandweer van Nieuwveen de eerste plaats bij de brandweervaardigheidstoetsen in Noordwijk. Zij mogen na deze overwinning in de voorronde deelnemen aan de finale van 27 Oktober in Reeuwijk.

Ook de nummers 2 en 3 van deze dag plaatsten zich voor deze finale en zo mocht het zijn dat het korps van de brandweer Noordwijkerhout de derde plaats voor zich opeiste en daarom mogen zij ook deelnemen aan de finale in Reeuwijk.

Brandweerman Edwin Plug uit Noordwijkerhout sleepte na het behalen van de derde plaats door zijn korps op deze dag nog een prijs binnen, die van de beste pompbediener. Hulde dus voor het Noordwijkerhoutse Brandweerkorps.

Foto's PR.