Datum: 16-05-2021 - 08:43
11
okt
'18
Anti Stress Band viert 20-jarig bestaan met optreden in Café van der Geest. (foto's 20 jaar ASBand)
Geschreven door De Anti Stress Band

Anti Stress Band viert 20-jarig bestaan met optreden in Café van der Geest. (foto's 20 jaar ASBand)

Zaterdag 27 oktober is het zo ver. In Café van der Geest in de Zeestraat presenteert de Anti Stress Band (ASBand) op die zaterdagavond een bijzonder gezellig en muzikaal programma ter gelegenheid van hun 20-jarig jubileum. De band is in 1998 ontstaan op een verjaardag thuis bij één van de raadsleden van Carnavalsvereniging De Keiebijters, hij stelde toen voor om samen eens muziek...

te gaan maken met andere leden van de Keiebijters. En van het één kwam het ander en werd met een aantal leden van de carnavalsvereniging de Anti Stress Band opgericht. De bandleden bij de start van de ASBand waren Jacques Hendriks (zang), Kees van Zelst (gitaar), Koen van Zuylen (gitaar), Gerard van Grieken (basgitaar) en Arjan van den Burg (drums), drie maanden later kwamen daar nog eens drie blaasmuzikanten bij Cleem van Gool (trombone), Mariska van der Helm (trompet), Willem Weijers (sax).

De ASBand heeft door de jaren vele leuke momenten en hoogtepunten gehad zoals optredens bij Koningsdag, 5 Mei festival, Coverbandfestival in Noordwijkerhout, voorprogramma in de Schelft van het Goede Doel, Beach, strandfestival bij Van Rhoon, Huis ter Duin voor het KWF, kermis in Lisse, Vierkant in Lisse, kermis in Sassenheim bij de Bassets in de feesttent, maar ook vele top-optredens waar het eigenlijk begon bij Pieter in Café van der Geest .

Twintig jaar bestaat de Anti Stress Band nu en dat laat deze nu met 9 muzikanten coverband weten ook. Na een leuk voorprogramma (start om 20.00 uur), waarin muziek met Nederlandstalige teksten wordt gespeeld door de band Roskop (met een oud-ASBand lid), zal de Anti stress Band u vervolgens meenemen in een muzikale reis door het 20-jarig bestaan. Alle oud-leden van de band doen mee om vanuit hun periode van 20 jaar, waarin zij lid van de band waren, daarbij een aantal nummers te brengen in de originele bezetting van toen.

Zo krijgt deze muzikale jubileumavond een heel bijzonder tintje omdat de geschiedenis van de band met dit optreden opnieuw beleeft kan worden. Met de medewerking van alle oud-leden, Sound Support Nederland, Pieter van der Geest en Muziek Centrum Bollenstreek moet dat een feest worden waarin de vreugde van de herkenning voorop staat.

Vanaf begin september wordt er al hard geoefend met alle oud en huidige leden van de Anti Stress Band om de vertolking van de nummers, in de beginperiode door hen gespeeld, goed af te stemmen op de hedendaagse muzikale eisen. De muzikale leider van de band Harry Verhoeven en de oprichter Kees van Zelst, garanderen de bezoekers dan ook een gezellig en gevarieerd programma.

De hedendaagse bezetting van de Anti Stress Band bestaat uit: toetsen Harry Verhoeve (toetsen, zang), Edwin Schalk (drums), Rinus van Drunen (basgitaar) en Kees van Zelst (slaggitaar). De blaassectie uit Willem Weyers (sax), Mariska van Elen (trompet) en Cleem van Gool (trombone) en de zangeressen Brigitte Klören en Carin Woppenkamp, zij zorgen met zijn allen voor een knallende afsluiting van deze avond. De toegang is gratis.

Foto's PR: 20 jaar ASBand + voorbereiding jubileumoptreden.