Datum: 27-01-2022 - 13:28

06
okt
'18
Prijswinnaars mooiste stoelkussens voor de Witte Kerk bekendgemaakt. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Prijswinnaars mooiste stoelkussens voor de Witte Kerk bekendgemaakt. (foto's)

De Witte Kerk in Noordwijkerhout wordt zeer intensief gebruikt, zoals voor trouw-, rouw- en kerkdiensten, tentoonstellingen, concerten, diners en lezingen. Iedereen komt of zit wel eens in de Witte Kerk. Meestal heb je dan al na een half uurtje, pijn aan je….. derrière! De stoelen waar we op zitten in de Witte Kerk passen prima bij de kerk, maar ons zitvlak past niet altijd even goed op de stoelen...

De Stichting Vrienden van de Witte Kerk wilde daar een oplossing voor bieden, door de stoelen te voorzien van een kussen met een leuke en passende zelfgemaakte creatie. Dat wilden ze niet alléén doen en vroegen ze na een oproep de hulp in van creatieve Noordwijkerhouters en werd er gelijk een wedstrijd aangekoppeld met de vraag 'Wie maakt het mooiste kussen?'.

Er staan maar liefst 120 stoelen in de Witte Kerk en om die te voorzien van een creatieve kussen, kon men meedoen door het aanschaffen een kussenpakket en die in elkaar te zetten. De ene kant van het kussen is dan ‘onbewerkt’ en de andere kant van het kussen, waar men op zit, kon men creatief gaan bewerken. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd, maar liefst 60 creatief bewerkte kussens werden er op vrijdagavond 5 oktober bij de Witte Kerk ingeleverd.

Op deze avond bekeek de jury, die bestond uit Esmeralda Mandemaker-Dieleman (de nieuwe dominee van de Witte Kerk) en Bertine van der Vlist, de geborduurde, gestikte, gebreide, gehaakte, appliqueerde, geverfde, bedrukte, ect. en met veel verschillende onderwerpen ingeleverde kussens. Uiteindelijk kwamen ze er uit en waren er drie eerste prijzen te verdelen, een kussen met het onderwerp waar de meeste humor in zat ging naar 'de cactus' gemaakt door Marjon Weijers (niet aanwezig op deze avond en op de foto).

De kussen waar het meeste en beste handwerk aan zat was volgens de jury die van Tiny Springer met als onderwerp 'De muis met de collectezak'. De laatste eerste prijs ging naar de kussen die het geloof als onderwerp het meest op een eigentijdse manier overbracht en dat was volgens de jury die van Susan van der Ploeg met een mooie tekst op het kussen.  

Maar na deze succesvolle start van de creatieve kussenactie moeten er toch nog 60 gedaan worden, heeft u na het zien van de foto's met de kussens ook inspiratie gekregen dan hoopt de Stichting Vrienden van de Witte Kerk dat u ook gelijk aan de slag gaat. Maar u kunt ook vrijwilligers van de stichting het werk laten doen en de kussen sponsoren. Voor meer informatie kunt naar de website van Stichting van de Witte Kerk, klik hier.

Na de prijsuitreiking werd er heel toepasselijk nog een heuse oud-Hollandse stoelendans gehouden waarbij Monique van der Kamp uiteindelijk op de laatste stoel kwam te zitten, voorzien natuurlijk van een heerlijk nieuw kussentje.....

Foto's BON.