05
okt
'18
Druk bezochte informatieavond over dementie in Munnekeweij.
Geschreven door Topaz Munnekeweij

Druk bezochte informatieavond over dementie in Munnekeweij.

In Topaz Munnekeweij was een drukbezochte informatieavond over dementie voor medewerkers, vrijwilligers, cliënten, familieleden en inwoners uit Noordwijkerhout. Specialist ouderengeneeskunde en hoogleraar Wilco Achterberg hield een presentatie over de mogelijke oorzaken van dementie en de laatste inzichten over deze ziekte. Specialist ouderengeneeskunde Yvonne Martens vertelde...

over onbegrepen gedrag bij dementie, hoe zich dat uit en hoe je hiermee om kunt gaan.

Teambegeleider Edith Labordus - Schimmel liet via filmpjes die ze als VIO-begeleider heeft gemaakt, zien hoe je contact kunt maken met mensen met vergevorderde dementie. Zij benadrukte dat non-verbale communicatie in deze fase veel belangrijker is dan verbale communicatie, omdat deze mensen woorden vaak niet meer goed begrijpen.

Als laatste vertelden teammanagers Danielle Loos - Beens en Ingrid Bontje - Pesschier over wat Munnekeweij kan doen voor mensen met dementie en hun familie. Van de Behandelpraktijk in de eerste lijn, tot het OCD, VPT en wonen in Munnekeweij. Mensen in de zaal stelden veel vragen en deelden ook hun persoonlijke en vaak emotionele ervaringen.

Een mooie opsteker voor het team was een familielid wiens ouders in het Zorghuis wonen en wiens schoonmoeder op de verpleegunit. Hij zei dat hij zeer tevreden was met de zorg die zij in Munnekeweij ontvangen.

Op de foto 1 van links naar rechts. Ingrid Bontje, Yvonne Martens, Danielle Loos, Wilco Achterberg, en Edith Labordus.