04
okt
'18
Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (de voorbereiding)
Geschreven door Stichting Hirado-Noordwijkerhout

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (de voorbereiding)

Bijna is het dan zo ver: een nieuwe groep van 12 leerlingen en 3 docenten van het Teylingen-College Leeuwenhorst maken zich op voor een bijzondere reis naar Japan. In het kader van de stedenband tussen het Japanse Hirado en Noordwijkerhout gaat de inmiddels 7e editie van deze scholenuitwisseling van start. De groep wordt mede begeleid door Bart de Haas van de Stichting Hirado Noordwijkerhout...

De belangrijkste kenmerken van deze uitwisseling zijn samenwerking, educatie en het vergroten van de interculturele ‘bagage’ die de leerlingen de rest van hun leven met zich mee zullen dragen. De groep leerlingen heeft verschillende voorbereidingsbijeenkomsten gehad. Zo werden brainstormsessies omgezet in een heuse presentatie over Nederland, die ze in Hirado zullen opvoeren. Daarnaast kregen de leerlingen een presentatie over wat ze te wachten staat. 


Het is belangrijk dat de leerlingen weten wat ze te wachten staat, Japan is een totaal andere cultuur en daarom is het essentieel om in ieder geval de do’s en dont’s alvast te kennen. De leerlingen vonden vooral het Japanse bad ritueel erg bijzonder. Dinsdag werd er ook nog een laatste informatiebijeenkomst georganiseerd voor de ouders van de leerlingen. Coördinator van de Japan-uitwisseling op het Leeuwenhorst, Rudolf Draijer, gaf deze avond vorm.

Ook was er ruim de gelegenheid voor de ouders om hun vragen te stellen. Aansluitend voerde de leerlingen hun ‘national presentation’ op als een soort generale repetitie voor Japan. Nu de meeste voorbereidingen achter de rug zijn, kan het aftellen beginnen. De stemming zit er goed in. Op 11 oktober zullen de leerlingen en hun begeleiders via een overstap in Seoul naar Fukuoka vliegen. Daar zullen ze worden opgewacht door een delegatie van de gemeente Hirado en per bus naar Hirado worden vervoerd.

Om de Japanse cultuur zo goed mogelijk te ervaren zullen de leerlingen gedurende het uitwisselingsprogramma in gastgezinnen verblijven. Het programma is met name gericht op het intensief kennismaken met de Japanse cultuur. Er zullen verschillende culturele activiteiten plaatsvinden, en de leerlingen zullen meerdere dagen op de drie Japanse high schools een programma volgen.

Foto's PR.