Datum: 14-07-2020 - 18:45
01
okt
'18
Noordwijkerhout prominent aanwezig op vernieuwde wandelkaart Provincie Zuid-Holland.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkerhout prominent aanwezig op vernieuwde wandelkaart Provincie Zuid-Holland.

Op donderdag 27 september werd het vernieuwde wandelroutenetwerk van Provincie Zuid-Holland gepresenteerd. Ruim 4000 km volledig ontsloten wandelplezier, waarbij Noordwijkerhout prominent op de kaart staat. Samen met 4 andere gemeenten wordt Noordwijkerhout groots uitgelicht in de wandelkrant. Deze krant wordt uitgegeven ter ere van het ontsluiten van het Zuid-Hollands wandelroutenetwerk...

Het is de 10.000-stappenwandeling van Cilene Vriend welke Noordwijkerhout verzekerd heeft van een plek in deze eregalerij. Elke eerste zaterdag van de maand kan een ieder aansluiten bij deze wandeling. 

Op de vraag waarom er aan Noordwijkerhout gerefereerd wordt als N14, vertelt Cilene, vestigingsmanager van de VVV, een grappige anekdote over een Canadese toerist. “Hij vertelde dat in Canada, wanneer het om een lange plaatsnaam gaat, ze simpelweg de eerste letter noemen en het aantal letters dat daarna volgen.

Daarbij kon de beste man de naam ‘Noordwijkerhout’ met geen mogelijkheid uitspreken. En zo werd Noordwijkerhout N14.” lacht Cilene. “En dat maakt Noordwijk dus N8. Wel zo makkelijk. Zeker met het oog op de komende fusie.” Wel zo makkelijk, inderdaad. En N14 staat in ieder geval op de kaart!

De wandelkrant is gratis af te halen bij het VVV kantoor in Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 0252 372 096. Hier kan men ook terecht voor meer informatie over de 10.000-stappenwandeling. Of neem een kijkje op de website: www.vvvnoordwijkerhout.nl

Blijf altijd op de hoogte en volg en like VVV Noordwijkerhout op Twitter en Facebook en ook op Instagram! vvvnwh.