Datum: 15-08-2020 - 13:42
26
sep
'18
VVSB laat 10 man van De Graafschap via strafschoppen ontsnappen. (foto's+samenvatting)
Geschreven door VVSB Noordwijkerhout

VVSB laat 10 man van De Graafschap via strafschoppen ontsnappen. (foto's+samenvatting)

Het is VVSB niet gelukt om eredivisionist De Graafschap uit te schakelen. Na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord door 2 doelpunten van Tommy Bekooij. In de verlenging zorgde Lulinho Martins nog voor de voorsprong, maar De Graafschap kwam opnieuw op gelijke hoogte. Penalty’s moesten voor de beslissing zorgen, waarna Bekooij de enige misser van de avond noteerde...

Een mooie avond met een zure nasmaak voor de Noordwijkerhoutse fans. Bij VVSB startte Kevin Brands in de basis. Zodoende maakte de Brabantse nieuweling zijn eerste minuten in het paars-geel van de Noordwijkerhouters. Verder stonden ook Loyd van der Wilden en Mitchell Theuns in de basis ter vergelijking met de wedstrijd van het afgelopen weekend tegen AFC.

VVSB werd in het begin van de wedstrijd naar achteren gedrukt door De Graafschap, maar de ploeg uit Doetinchem creëerde slechts enkele echte kansen. Het waren met name Stef Nijland en Jordy Thomassen die gevaar stichtten, maar doelman Menno de Jong hield zijn doel vooralsnog schoon. In de 21e minuut schoof Myteny Abena de bal terug op doelman Agil Etemadi. De doelman van De Graafschap werd onder druk gezet door Tommy Bekooij en verspeelde de bal aan de rappe buitenspeler van VVSB. De simpele binnentikker die hierna volgde, zorgde voor de plotselinge openingstreffer van VVSB.

Enkele minuten later kreeg Robert Klaasen de rode kaart te zien van scheidsrechter Martin Perez. Na een harde tackle op doelpuntenmaker Bekooij, mocht de middenvelder van De Graafschap van het veld vertrekken. Met 10 man kwam De Graafschap toch op gelijke hoogte. Abena stond bij een corner van Daryl van Mieghem volledig vrij en kopte de gelijkmaker van dichtbij binnen.

VVSB werd langzamerhand sterker en kreeg meer ruimte om mee te voetballen met de Eredivisionist. In de blessuretijd van de eerste helft kon aanvoerder Jordy Zwart zijn ploeg nog op voorsprong koppen, maar hij wist van dichtbij het net niet te vinden. Na de thee was het lang wachten op de kansen, maar bleef de spanning hangen op Sportpark de Boekhorst.

Na ruim 70 minuten kwamen de 10 uit Doetinchem op voorsprong. Leeroy Owusu tikte van dichtbij de voorzet van Van Mieghem binnen. De ploeg van Henk de Jong kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want 60 tellen later stond het alweer gelijk. Richelo Fecunda gaf de bal voor op de ingelopen Bekooij die van dichtbij de gelijkmaker binnenkopte. In de slotfase van de reguliere tijd hadden beide ploegen nog een enorme kans op de overwinning, maar Van Mieghem vond het zijnet en Bekooij tikte binnen vanuit een buitenspelpositie.

Na 90 minuten stond het dus nog altijd gelijk (2-2) en beide ploegen moesten zich gaan opmaken voor nog 30 minuten voetbal. VVSB had slechts enkele minuten in de verlenging nodig om weer op voorsprong te komen. Doelman Etemadi kon het schot van Danny Bakker nog tot hoekschop verwerken. De rebound van die corner kwam voor de voeten van Lulinho Martins. De invaller haalde hard uit en liet de doelman kansloos.

Niet veel later kon Martins opnieuw scoren, echter trof zijn kopbal geen doel. Aan de andere kant scoorde De Graafschap wel uit een van de spaarzame mogelijkheden. Doelman De Jong kon de eerste inzet van invaller Mohamed Hamdaoui niet goed verwerken, waarna invaller Frank Olijve van dichtbij de rebound binnentikte. Beide ploegen hadden in de slotfase nog een goede kans, maar beide doelmannen zorgde ervoor dat strafschoppen voor de beslissing moesten gaan zorgen.

De strafschoppen werden genomen volgens het ABBA systeem. Bekooij miste de eerste namens VVSB, waarna De Graafschap geen fout meer maakte. Erik Bakker scoorde de bevrijdende 3-5 waardoor De Graafschap aanstaande zaterdag in de koker gaat voor de tweede ronde in de TOTO KNVB Beker.

VVSB – De Graafschap 3-3 (3-5 n.s.): 21. Bekooij 1-0, 30. Abena 1-1, 71. Owusu 1-2, 72. Bekooij 2-2, 93. Martins 3-2, 102. Olijve 3-3.
VVSB: De Jong; Fecunda, Arroyo, Zwart, De Rijk; Theuns, Batist, Bakker (118. Pauw); Van der Wilden (65. Dijkstra), Brands (73. Martins), Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg. Klik hier voor de samenvatting.

Foto's BON.