Datum: 15-08-2020 - 12:45
25
sep
'18
´Het heerlijk avondje is gekomen´ KNVB-bekerwedstrijd VVSB - De Graafschap.
Geschreven door VVSB Noordwijkerhout

´Het heerlijk avondje is gekomen´ KNVB-bekerwedstrijd VVSB - De Graafschap.

Een heerlijk avondje is gekomen. Nee, Sinterklaas komt niet naar de Boekhorst, maar de TOTO KNVB Beker wel. Al drie seizoenen lang, toont VVSB aan dat een amateurclub kan stunten. FC Emmen, FC Den Bosch en Telstar waren de zogenoemde klos tegen de Noordwijkerhouters. Echter waren dit wel allemaal (toenmalige) Eerstedivisionisten. Lukt het VVSB om voor het eerst in de geschiedenis....

van de club een Eredivisionist te verslaan voor de beker? We gaan het beleven op onze eigen Sportpark de Boekhorst tegen De Graafschap.

De Graafschap is de laatste jaren één van de ploegen die het vaakst zijn gepromoveerd zijn naar (en uiteindelijk weer gedegradeerd uit) de Eredivisie. In de laatste 16 jaar is dit maar liefst 5 keer heen en weer gebeurd. Afgelopen seizoen eindigde de Doetinchemmers nog op een 4e plek in de Jupiler League. Via Telstar en Almere City FC veroverde de blauw-witten opnieuw een plek in de Eredivisie.

Grote man tijdens die wedstrijd in de play-offs was Fabian Serrarens. De spits was goed voor maar liefst 4 doelpunten. Ook dit seizoen begon de spits van De Graafschap goed met doelpunten tegen Feyenoord en FC Emmen, maar afgelopen vrijdag liet hij zich van een andere kant zien. Serrarens ging in de 86e minuut op het been van Lerin Duarte staan. Na tussenkomst van de VAR zag de spits van De Graafschap een rode kaart en is dus geschorst voor de wedstrijd tegen VVSB.

De trainer van De Graafschap is Henk de Jong. De Fries die nooit een blad voor zijn mond neemt, is bezig aan zijn 2e trainersklus in de Eredivisie. Eerder stond hij aan het roer van sc Cambuur waar hij bijna 3 seizoenen hoofdcoach was. Diverse spelers uit de selectie van De Graafschap hebben al eerder op onze Sportpark gespeeld. Robert Klaasen (Jong Sparta), Javier Vet (AFC), Daryl van Miechem (AFC), Hidde Jurjus (Roda JC), Youssef el Jebli (FC Lienden) en Mohamed Hamdaoui (Telstar) hebben allen al één of meerdere malen hun kunsten aan de Noordwijkerhoutse supporters getoond.

Met name de optredens van Hidde Jurjus (vorig jaar de grote sta in de weg voor VVSB in de achtste finale tegen Roda JC) en Youssef el Jebli (meerdere doelpunten en assists voor FC Lienden tegen VVSB) staan nog op het netvlies gebrand. Trainer De Jong gaf eerder al aan de Gelderlander aan dat eerste doelman Jurjus niet zal gaan keepen, zijn vervanger zal vermoedelijk Agil Etemadi zijn. Verder zal er vastgehouden worden aan de basisformatie die afgelopen vrijdag met 4-0 klop kreeg bij Heracles Almelo.

Ook bij VVSB zal de eerste doelman op de bank plaatsnemen. Menno de Jong krijgt in het bekertoernooi de voorkeur boven Ruben Valk, die ook nog eens herstellende is van zijn blessure opgelopen tegen Katwijk. Afgelopen zaterdag was ook Kevin Brands aangesloten bij de wedstrijdselectie van trainer Jack Honsbeek. De middenvelder werd last minute door de Noordwijkerhouters is aangetrokken en traint nu sinds enkele trainingen mee met de groep.

VVSB verkeert niet in de allerbeste fase van de competitie, maar bekervoetbal blijft een ander verhaal. Eén wedstrijd die bepaalt of je door mag, of dat je klaar bent voor dit seizoen. Het heerlijk avondje bekervoetbal staat weer voor de deur. Scheidsrechter van dienst is de heer Perez, hij zal om 19.45 uur gaan fluiten voor het begin van de wedstrijd VVSB – De Graafschap. Wilt u niets missen van dit bekerspektakel, zorg dan dat u er op tijd bij bent!

Toegangskaart.
Er zijn nog toegangskaarten voor de wedstrijd van vanavond 25 september verkrijgbaar. Via deze link (klik hier) kunt u uw alleen online kaarten bestellen. De kaarten kosten slechts € 5,- per stuk + € 1,35 servicekosten.

Foto's KNVB-beker loting Fox-sports.