Datum: 07-08-2020 - 02:25
24
sep
'18
In memoriam: Tiny van de Barselaar. (EHBO-Noordwijkerhout)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

In memoriam: Tiny van de Barselaar. (EHBO-Noordwijkerhout)

Tiny van de Barselaar is op bijna 82-jarige leeftijd overleden. Mevrouw Tiny van de Barselaar-Coppens: was 10 jaar voorzitter van de EHBO-Vereniging Noordwijkerhout, van 20 januari 1969 --- 23 maart 1979. Tijdens haar voorzitterschap werd het 40-jarig bestaan van de EHBO-Vereniging gevierd. Om de viering hiervan mogelijk te maken en om nieuwe materialen aan te kunnen schaffen...

werd een huis-aan-huiscollecte gehouden. Tiny van den Barselaar-Coppens gaf zelf de praktijklessen EHBO, in samenwerking met de arts, die de theorielessen deed. Het was in die dagen heel gewoon dat bestuursleden de praktijklessen verzorgden. Ook de vernieuwingen op het terrein van de eerste hulpverlening werden steeds nauwlettend toe gepast. Per cursus waren er 26 lesavonden.

Alle lessen werden in de aula van de voormalige huishoudschool aan de Duindoornstraat gegeven. Op één van de lesavonden is er een ‘live-demonstratie’ door Lotus-slachtoffers gegeven in het beademen, wat op de voorzitter grote indruk heeft gemaakt.

Het ledenaantal van de vereniging bedroeg destijds ongeveer 75. In die dagen was je actief bestuurslid maar tevens elke cursusavond druk in de weer om mede lessen te verzorgen. Tiny heeft een geweldige bijdrage geleverd aan de eerste hulp zorg.

Familie en vrienden moeten verder met een lege plaats in hun kring. Ik wens hen in het gemis alle troost en sterkte. Dat zei nu in Gods nabijheid haar rust heeft gevonden. Dat ze ruste in vrede.

Instructeur Eerste Hulp
Oud voorzitter EHBO Vereniging Noordwijkerhout
Piet Noordhuizen